PORTOROŠKI KUHAR Z MICHELINOVO ZVEZDICO: Kaj je njegova skrivnost? (VIDEO)

Piran

Na seznam Michelinovih zvezdic v Sloveniji se je letos vpisala restavracija COB iz Portoroža. Gre za prvo istrsko restavracijo, ki je prejela to prestižno priznanje. Glavni kuhar, star komaj 30 let, izpostavlja, da strankam z ljubeznijo ne streže samo hrano, ampak tudi tradicijo. Kljub temu da nikoli v življenju ni želel delati kot kuhar. 

Filip Matjaž, glavni kuhar portoroške restavracije z Michelinovo zvezdico, predstavlja že 5. generacijo družine, ki se ukvarja z gostinstvom. "Vsaka generacija je naredila neko svojo zgodbo, zaradi tega sva se z bratom odločila za to pot, za kuhanje izven okvirja, ki ni samo kuhanje, ampak pripovedovanje zgodb," je pojasnil. 

Znan je po pripravi eksotične hrane, a kljub vsemu ostaja zvest tradicionalni kuhinji naših non. Najljubše so mu enolončnice. 

Čeprav nikoli v življenju ni želel delati kot kuhar, se je to spremenilo, ko je odkril širino, ki mu jo ponuja umetnost ustvarjanja hrane. Kako pa to izgleda v praksi v restavraciji COB, izveste v spodnjem prispevku. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija