POPOVIČ ZAHTEVA SKLIC OBČINSKEGA SVETA ZARADI IZBRUHA KORONAVIRUSA: Pozval ostale svetnike, da podpišejo zahtevo

Koper

Nekdanji koprski župan, sedaj občinski svetnik Boris Popovič zahteva sklic izredne seje občinskega sveta Mestne občine Koper zaradi koronavirusa, na kateri bi med drugim obravnavali oprostitev različnih plačil za občane, kot so komunala, voda in elektrika. Pri tem je pozval ostale svetnike, naj podpišejo zahtevo za sklic seje.

Popovič je javno pozval koprske svetnike, da se mu pridružijo in podpišejo zahtevo za sklic izredne seje na temo COVID-19. Na njej bi obravnavali 10 točk, med drugim rebalans proračuna z zagotovitvijo nujno potrebnih sredstev za boj proti epidemiji, oprostitev plačila komunalnih storitev in najemnin Javnega stanovanjskega sklada MOK ter oprostilo plačila za uporabo vode vsem gospodinjstvom do normalizacije stanja.

Predlaga tudi, da bi občina prevzela v breme plačevanje porabe električne energije in da bi dodelila ustrezni mesečni znesek za nakup hrane vsem tistim občankam in občanom, ki so zaradi novonastale gospodarske situacije zaradi izrednih ukrepov do tega upravičeni in so brez tega nujnega ukrepa eksistenčno ogroženi. Med točkami, ki bi bile obravnavane na seji, bi bila tudi ustanovitev kriznega štaba Mestne občine Koper.

"Apeliramo na odgovorne, da je sklic seje več kot nujen, saj je veliko število prebivalcev Mestne občine Koper že v hudi socialno-ekonomski stiski!!!" je v pozivu še zapisal Popovič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
TOPO GIGGO |  24 .03. 2020 ob  08: 58
ah no, feniks se je dvignil iz pepela,.....se pa ni spremenil veliko, v času hudih časov se spet samo promovira. naj mu nekdo omeni, da ga ni bilo na zadnjih 6 sejah občinskega sveta, pa morda bi tam kaj zvedel,.....za dobro vse občanov MOK KOPER.....PAJACO.....
MARIO |  21 .03. 2020 ob  19: 18
27
Popo bi verjetno še enkrat prešteval glasovnice...
Tine |  21 .03. 2020 ob  16: 33
-11
Bržan ti si nula od nule. Nesposoben do amena. Če bi imel trohico časti, bi odstopil.
galeb |  21 .03. 2020 ob  15: 24
@Erazem
Imam. In lahko spremljam, kaj svojim občanom govorijo župani Ljubljane, Maribora, Izole, Novega mesta... in tako pač dobim vse potrebne informacije.
galeb |  21 .03. 2020 ob  15: 21
@vseved
In kdo nam te ukrepe, kot sam praviš, vsak dan ponavlja?
Bržan še ni odprl ust.
Za razliko od županov drugih občin, ki izkazujejo veliko več iskrene brige do svojih občanov.
Tako da imamo občani koprske občine sicer resda dovolj informacij - a zahvalimo se lahko drugim kompetentnim in ne predstavnikom naše lastne občine!
Lili |  21 .03. 2020 ob  15: 00
@Tom
Mislim da je g.Popovič upravičeno zaskrbljen za svoje volilce. NE pozabit da so prebivalci MOK na volitvah samo njemu dali z 50% glasov.
Erazem |  21 .03. 2020 ob  14: 34
galeb | 21 .03. 2020 ob 08: 48

Doma nimaš TV ali radijskega aparata, internetnega dostopa?
vseved |  21 .03. 2020 ob  14: 11
@ galeb, če si tako butast da do sedaj nisi razumel ukrepov ki nam jih vsak dan ponavljajo , te tudi županov nagovor ne bo razsvetlil
TORUS |  21 .03. 2020 ob  14: 11
12
Ni mi všeč "zimsko spanje" sedanje oblasti v MOK in jih tukaj in takoj javno pozivam, da se bolj povežejo z občani in potegnejo takojšnje nujne odločitve oziroma ukrepe, za vzdržnost situacije, ker "tonemo" iz dneva v dan. Nikakor pa ne mislim in ne želim podpirati populizma ali kakršnega koli poizkusa izkoriščanja situacije za nabiranje političnih točk. Rešitev je v aktivnem sodelovanju mestnega sveta, ki naj takoj sestavi krizni štab, če ga še ni. Za vodjo naj imenuje g. Popoviča, on pa naj se izkaže. Tako! Volk sit, koza cela.
Medved pa lahko medtem le počasi zaključi zimsko spanje, saj včeraj je bil prvi dan pomladi :-) :-) :-)
Bella |  21 .03. 2020 ob  13: 12
15
Tiramola, se strinjam. Ravno objavili, da bo s pon dovoljeno gibanje le v svoji obcini.
Tiramola  |  21 .03. 2020 ob  10: 43
32
Vsem štirim županov v razmislek!
Pozvat vlado, da omeji prihod vikendašov v Istro.
Lahko kolesarijo tudi po Ljubljani.
S svojim prihodom ogrožajo lokalne prebivalce.
Lp
galeb |  21 .03. 2020 ob  10: 22
10
@Tom
In kako dolgo bo še trajal ta razmislek naši občinarjev? Medtem ko drugi župani slovenskih občin že ves čas javno delijo s svojimi prebivalci razmere, podatke, ukrepe... zavedajoč se, da prebivalci v teh trenutkih TO POTREBUJEJO? Ne nagovarjati ljudi zato, ker se bo vedno kdo našel, ki mu bo všeč in kdo, ki mu ne bo... Heh! Mislim... otročje.
1