Ponovni razpis za direktorja doma upokojencev

Izola

Razpisan je nov, četrti razpis za izbor direktorja Doma upokojencev Izola. Svet javnega zavoda prijave zbira do 1. februarja, predsednik sveta pa upa, da bodo tokrat le uspeli najti novega direktorja oziroma direktorico.

Dom upokojencev Izola že četrtič izbira novega direktorja, saj je bil prvi razpis neuspešen, o na drugem izbrani kandidatki, Karin Pez, občinski svet ni podal mnenja, tretja, Julija Bačnik, pa ni dobila njihovega pozitivnega mnenja.

Kot poročajo Primorske novice, svet zavoda razpisuje delovno mesto, ki zahteva visoko strokovno ali univerzitetno izobrazbo in pet let delovnih izkušenj ali pa višjo strokovno izobrazbo in 20 let izkušenj, od tega najmanj pet na vodilnih in vodstvenih mestih s področja socialnega varstva. Prav tako morajo imeti kandidati opravljen strokovni izpit in program za vodenje socialnovarstvenega zavoda, prijavi pa morajo priložiti še program dela in vizijo razvoja doma. Kot je še pojasnil predsednik sveta zavoda, Vlado Marić, je po novem obvezno tudi znanje italijanščine.

Deli novico:

ŠALABAJZER |  30 .01. 2014 ob  11: 58
ljudje umirajo od umazanije in slabe oskrbe, nega se dela brez rokavic ..PUPO!....LAŽNIVEC!!!!!!STE BILI NOTRI V DOMU?
PR PN |  27 .01. 2014 ob  22: 44
Ko Mirjana Cerin piše nekaj o Izoli, se morate vprašati samo eno stvar: kdo ima korist? Ona piše VEDNO po naročilu. Kdor v tej zadevi ima korist so: Ljubo Klanjšček, Breda Pečan, Branko Simonović. Remember my words...
Bepič |  27 .01. 2014 ob  19: 48
NPU in Tomi tudi vidva bi bila glasogovornik Občine Izola, če bi dobila luksuzno občinsko socialno stanovanje brez izpolnjevanja pogojev in to za par eurov na mesec. Usluge je treba vračat.
Tomi |  27 .01. 2014 ob  19: 42
Ne pozabite na Bredo in njene glasove... Prišli na volilno komisijo, direkt iz doma upokojencev, "glasovali" so bogi starčki z demenco, en dan po volitvah, v kuverti brez žiga... Kaj je naredila policija? Nič. Breda je v ozadju vseh porkerij, ki se tu dogajajo, ne pozabite tega. Cela Izola to ve, razen Pristranskih novic.
Pupo |  27 .01. 2014 ob  19: 19
Ja, ni kaj, Klajšek je pustil po 20 letih direktorovanja za sabo propadel dom, stene gnijejo od plesni, vse polno MRSE, ljudje umirajo od umazanije in slabe oskrbe, nega se dela brez rokavic in vse to skriva Ministrstvo. Sedaj je pa ministrstvo starega premestilo iz direktorskega stolčka v svet doma, tako da lahko poskrije vse packarije in svinjarije, ki jih je v 20 letih sproduciral. Ne pozabimo na volilne glasove, ki jih je Klanšček zrihtal Bredi Pečan s pomočjo socialne delavke doma od dementni. Vprašanje je tudi, kam je vsa ta leta odhajal denar doma upokojencev? Sedaj pa podžupan Simonovič rihta službo svojemu zetu, da bo direktor doma, žena njegpvega sina pa bo glavna sestra. Dom bodo spravili v stečaj, ker rabi breda zemljišča za Zemljariča, ki naj bi tam gradil luksuzne hotele, od katerih seveda ne bo nič. Ne smemo pozabit niti na še enega pretendenta za direktorski stolček v domu upokojencev izola in sicer občinskega svetnika Radivoja Nardina, katerega poslevna hiša meji na dom upokojencev. tudi ta ima interes, da se njegovo zemljišče kupi, poleg tega pa pravi, da mu je Kolenc obljubil direktorski stolček.
Penzioneri dolgi prsti... |  27 .01. 2014 ob  18: 23
Marić je tam postavljen, da poskrije svinjarije dosmrtnega direktorja Klanška, ki je iz tega doma naredil umazano razvalino. Oba sedita v nadzornem doma, pomaga jima podžupan Simonović. Vsi isti tiči, ki fa meno, non stop pri koritu. Dom je živi propad, zdaj pa kadrujejo sorodnike in politične kadre zakaj tega ne pišete, ali to, da se stavbe že pripravljajo za Zemljariča. Pred tem bo treba doseči stečaj, za kar so vsi omenjeni strokovnjaki. Kot je rekel spodnji, to je roba za policijo
Plenčič |  27 .01. 2014 ob  17: 46
sam res ta Marič je velik ladron je šel v penzion ko je potopil Stavbenik in že drugi dan je bil nadzorni v rižanskem vodovodu in še kje
NPU |  27 .01. 2014 ob  17: 26
Vlado Marić, stara baraba. Njega si upate kaj vprašat? Tukaj so ga zdaj postavili falšona. Spomnim se te iz Stavbenika, prasec pokvarjen. Policija bi te mogla preiskati in to čisto zares. Čim je on zraven, marsikaj smrdi, ampak od Primorskih ni kaj pričakovat, tam je Mirjana glasnogovornica občinske uprave.