POLITIČNO OBRAČUNAVANJE V KRIZNIH ČASIH: Tako na izolski občini odgovarjajo nekaterim svetnikom

Izola

V sredo smo poročali, da so izolski svetniki iz vrst Liste Izolani, Liste Izola prihodnosti in Levice zahtevali izredno sejo občinskega sveta in ta predlog utemeljili z domnevno samovoljo župana. "Gre za v celoti neresnično in celo zavajajočo trditev," pravijo v kabinetu župana.

"Za tak ukrep smo se odločili zato, ker sta bila kršena statut kot krovni dokument Občine Izola in poslovnik občinskega sveta," so v zahtevi zapisali nekateri svetniki. V kabinetu župana Danila Markočiča to zanikajo in trdijo, da je župan od prevzema mandata v celoti in dosledno pri vseh postopkih upošteval vsa določila zakonodaje ter statuta Občine Izola.

"Dopisna seja je bila sklicana, ker zaradi omejitev povezanih z epidemijo koronavirusa za sklic redne seje občinskega sveta ni bilo pogojev. Kar 21 od 23 svetnikov se je s sklicem in vsebino dopisne seje strinjalo. Kot določa statut, so svetniki glasovali o vsakem sklepu posebej in vsi sklepi dopisne seje so bili potrjeni z večino, kot jo določa statut Občine Izola," so obrazložili.

Hkrati so pojasnili, da so se pri nekaterih točkah nekateri občinski svetniki odrekli glasovanja. "To je njihova pravica in hkrati odgovornost, saj so odločitev prepustili tistim svetnikom, ki so se do teh sklepov opredelili," so še zapisali v občinski službi za odnose z javnostmi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija