NEVAREN PRECEDENS ZA BODOČE SAMOVOLJNO DELOVANJE ŽUPANA: Nekateri izolski svetniki zahtevajo sklic izredne seje

Izola

Svetniki Liste Izolani, Liste Izola prihodnosti in Levice so v nedeljo od župana zahtevali sklic izredne seje. "Namen izredne seje je razveljavitev vseh sklepov in odločitev sprejetih na 2. dopisni seji z dne 27. 3. 2020, ter ponovna potrditev Covid-19 interventnih ukrepov," so obrazložili.

"Za tak ukrep smo se odločili zato, ker sta bila kršena Statut, kot krovni dokument Občine Izola, in Poslovnik občinskega sveta," pravijo svetniki Liste Izolani, Liste Izola prihodnosti in Levice in naštevajo, da se pred sejo niso sestala delovna telesa, prepozno je bilo poslano vabilo na sejo in prepozno podana soglasja svetnikov za dopisno sejo.

"Konec koncev to tudi predstavlja nevaren precedens za bodoče samovoljno delovanje župana in njegovih naslednikov," so prepričani podpisniki zahteve. Nadejajo se konstruktivne diskusije s kolegi z Občinskega sveta na način, kot to predvideva Statut in Poslovnik in velevajo formalni in občečloveški demokratični standardi.

"Predlagatelji želimo doseči to, čemur so sledile tudi vse naše sosednje občine in sicer, da se v času karantene sprejemajo nujni interventni ukrepi ter da se diskusija in glasovanje o vseh ostalih pomembnih temah preloži," še pravijo podpisani.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
I know |  10 .04. 2020 ob  09: 21
Ola Izla.
Ne gre mešati hrušk in jabolk in kar vsevprek naštevat, kaj bi blo, če bi blo in kaj (kako) bi moralo biti, ker nekdo to tako misli.
Volili smo takega župana in takega imamo. Če bi bil župan bivši carinik, doktor, maturant ali ali računalničar, bi bilo spet nekaj narobe. Verjetno bistveno bolj zmedeno ala "ho ruk".
Ni okusno skrivati se za pandemijo jo izpostavljati in očitati nekomu samovoljo. Obstajajo druga orodja,odbori, svetniške skupine, KS, nadzor...), ki vedo, (dvomim , da vedo, po vsem kar zahtevajo) kako bi se moralo takim stvarem streči.
Glede na imena pobudnikov močno dvomim, da bodo uspešni, saj se tudi med sabo ne marajo. in gledajo vsak svoje ozke interese.
Dvomi kdo v to?
Izla Pomagaj |  09 .04. 2020 ob  15: 05
Dej I know poglej si dnevni red in pol komentiraj.
Če je seznantitev z delovanjem centra za 2019 nujna zadeva se lahko samo vsi skupaj po zdravju.

Nujna zadeva je bila samo zamenjava zemljisca z agrarijo, ki jo je zupan ocino onljubil prijateljem in potrditev evca.
Za zdravstveni dom ne more delat z vd je tako grozno, da pa obcina izola ze eno leto in pol nima direktrja ker se caka da nekdo daneedi solo pa ni pomembno.

I know |  09 .04. 2020 ob  14: 50
-7
Zanimivo razmišljanje enega predhodnih ... "Lepo, barabine, ki ne spoštujejo zakonov je potrebno ustavit!!!"
Torej, tisti, ki dela na pomembnih temah in za za dobro Izole je barabin, šerif, samopašnež, samovoljnež.
Ja, mogoče bi pa župan res moral talati đankijem maske, rokavice in metadon, tistim, ki so obdelovali vse oštarije po Izoli, pa nudit zastonj špricerje in bone za špežo v Agrariji.
Naj živijo nujni interventni ukrepi.
Opozicija, vsaka čast in kapo dol!
Mimi |  09 .04. 2020 ob  12: 57
@I Know lepše nebi mogli povedati... Strinjam se popolnoma.
Izla Pomagaj |  09 .04. 2020 ob  07: 27
-5
Lepo, barabine, ki ne spoštujejo zakonov je potrebno ustavit!!!
Živimo v femokratični družbi ne na divjem zahodu, da si lahko lokalni šerif privošči vse kar želi!
Veronika Izabela |  08 .04. 2020 ob  22: 33
11
Nekateri se še vedno ne morejo sprijazniti, da so zgubili na volitvah. Povsod ista zgodba, od Kopra do Pirana. Če že ne morejo koristiti, naj vsaj ne škodijo, pravi star slovenski pregovor.
I know |  08 .04. 2020 ob  20: 51
11
E, malo morgen užaljene veličine. Vi bi prelagali vse pomembne teme za Izolo do onemoglosti. Živeli bi v karanteni Corone do penzije in še dlje. Na koncu pa bi itak rekli, kako se v Izoli ni naredilo nič za čas te oblasi. Ne pred, ne med in ne po Coroni. Sedaj, ko je Kraljica zaprta se nimate kam dat. in prebirate stetut.
Ma pejte že en krat delat, boemi.