ROKAVICE JA, ROKAVICE NE? Dajte se že odločiti in poenotiti, taka komunikacija ne pelje nikamor

Slovenija

Tina Bregant z ministrstva za zdravje meni, da je pri obvladovanju epidemije covida-19 na obzorju sprememba na bolje, a poziva, da smo previdni in med prazniki ne hodimo na obiske. Svetuje tudi čim manj obiskov trgovin, ob tem pa namesto rokavic raje razkužujmo roke. V to smer naj bi sicer tudi spremenili veljavni odlok o uporabi rokavic.

Kot je na večerni novinarski konferenci ocenila novoimenovana državna sekretarka Bregantova, nam gre pri soočanju z epidemijo covida-19 zmerno dobro. "Ampak saj veste, kozarec je lahko na pol prazen ali na pol poln, odvisno od perspektive," je dodala. 

"V zadnjih dneh opažamo naraščanje števila okuženih, morda gre samo za neko statistično nihanje. Upajmo, da gre res samo za to, vendar pa bodimo previdni," je pozvala. Spomnila je, da se ob velikonočnih praznikih običajno veliko družimo in da tudi lepi pomladni dnevi vabijo k druženju, a pozvala, da se vseeno zadržimo doma in ne hodimo na obiske, da drug drugega zaščitimo. "Tokrat ne bomo skupaj, ker se ne bi imeli radi, ampak ravno zato, ker se imamo radi," je dejala.

Ob tem je nakazala na spremembe ukrepov, ki veljajo v zaprtih javnih prostorih, torej tudi trgovinah: "Ko smo razmišljali v strokovni skupini in na ministrstvu za zdravje, če bi morda vseeno lahko kaj ponudili, smo pravzaprav ugotovili, da lahko: Čim manjkrat hodite v trgovino, nosite masko, vendar pa namesto rokavic raje razkužujmo roke.Bregantova je pojasnila, da rokavice skoraj vsi valjamo po žepih, ali jih zatlačimo v vrata avtomobila, ko jih snamemo. "Namesto tega raje razkužujmo roke, preden gremo v trgovino in ko pridemo iz nje oziroma ko oddamo voziček," je pozvala.

Vladni odlok sicer v zaprtih javnih prostorih zapoveduje uporabo maske in zaščitnih rokavic. Na ministrstvu za zdravje pa so navedli, da se obeta sprememba tega odloka. Pojasnili so, da so se o smotrnosti nošenja rokavic danes pogovarjali v strokovni skupini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Robert |  10 .04. 2020 ob  18: 12
Bregant gospa tega prej ni vedela. So mogli ta zakon sprejet pa furat cel teden potem lahko gospa šele izpostavi problem. Ker tega prej ni vedla. Latex rokavic ne razkužujte pa pride stranka iz rokavicami iz latexa k jih uporablja še iz druge svetovne vojne in ji rečeš razkuzite si rokavice in pravi ne bom sem 'medicinska sestra' in vem kaj delam če razkuzim latex rokavice se naredijo luknjice. Bravo. Svaka čast. Nekateri si morate razkuziti možgane. Folk hodi z vrtnimi, bombažnimi rokavicami pa ne vem kaj še vse pa si jih razkužujejo pa ne vem kaj še vse delajo z njimi. Ta zakon o rokavicah je čisto mim že od samega začetka kriv je pa Aleš Hojs k je take gluposti govoril pred kamero zdrava kmečka pamet pa šali pa rute ROKAVICKE bilo kakšne. SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA IN SE ENKRAT SRAMOTA. VSAK TEDEN SI NEKI NOVEGA ZMISLITE ENKRAT 1M DRUG DAN 1.5M NASLEDNJI DAN 2M. ENKRAT ROKAVICKE DRUGIČ NE. TRGOVINE DO 18. URE DRUG DAN DO 20. Ure. Krizni dodatek bo in ga ne bo pa bo pa ga ne bo bo maja bo julija bo junija. Kaj vam ni jasn v parlamentu? Mora res folk vzet motike pa lopate pa krampe pa pridit na ulico da se boste vi gospodje končno zjasnili in postali VLADA ne pa en reality show Kekci in klovni.
kokodek |  10 .04. 2020 ob  15: 03
z vladajočimi je treba delat v rokvicah, ker nikoli ne veš, kdaj se ti maščuje