PODVIG 'IZ PRINCIPA': Namesto z vlakom kupil avto

V Veliki Britaniji se je moški odločil, da bo za pot iz Londona v Bristol kupil 20 let star avto. Skupaj s cestnino, zavarovanjem in gorivom pa je zapravil manj, kot če bi kupil vozovnico za vlak. S podvigom je želel opozoriti na izredno visoke cene javnega prevoza.

27-letni Tom Church je za 20 let staro Hondo Civic odštel 80 funtov (92,55 evra). Skupaj s cestnino, zavarovanjem in gorivom je za pot do Bristola odštel 206,81 funta (239,27 evra). Za vozovnico za vlak pa bi moral odšteti 218,10 funta (252.32 evra).

Britanec, ki je soustanovitelj spletne strani LatestDeals.co.uk, se je za podvig odločil, ko je spoznal, kako visoka je cena za vlak. Sicer je šlo za najdražjo možno različico vozovnice. "Moj cilj je bilo pokazati, kako noro visoke so cene vozovnic," je dejal Church, ki se zaveda, da lahko prihraniš, če vozovnico kupiš vnaprej.

Iz železniške družbe Great Western Railway so mu nato sicer sporočili, da bi lahko počakal uro dlje in kupil povratno vozovnico, ki ni v času prometnih konic. "Imel bi več časa s prijatelji in prihranil bi lahko več kot 125 funtov (144,65 evra)," so sporočili iz družbe, kot navaja makedonska tiskovna agencija Mia.

Deli novico:

KAJPAJAZVEM |  17 .04. 2018 ob  10: 19
Še vedno boljše kot v Sloveniji, kjer iz Nove Gorice do Maribora prideš hiteje s Tomosom kot pa z vlakom. Pa še ceneje je...