PO VOLITVAH V IZOLI: Markočič obljublja 'jadransko gazelo' (FOTO, VIDEO)

Izola

V Izoli je ob prav tako skromni, malo več kot 41-odstotni volilni udeležbi prepričljivo slavil kandidat DeSUS Danilo Markočič, ki je prejel 60,88 odstotka glasov. Njegov protikandidat Evgenij Komljanec je prejel 39,12 odstotka glasov.

Markočič se je že v nedeljo zvečer v izjavi za javnost zahvalil Izolankam in Izolanom za izkazano zaupanje. "Priprave na letošnje volitve so potekale od pomladi, volivkam in volivcem smo ponudili konkreten program in zadovoljen sem, da so to prepoznale tudi moje sokrajanke in sokrajani. Jutri je nov dan in čaka nas obilo trdega dela, da Izolo popeljemo spet med jadranske gazele," je zapisal.

Med prvimi nalogami novega izolskega župana bodo srečanja z vsemi novoizvoljenimi svetniki in svetnicami občinskega sveta, da bi se čim prej dogovorili o načinu dela, sodelovanja in o najpomembnejših projektih. Kot je dodal, želi pri teh iskati najširšo možno podporo v občinskem svetu.

Komljanec, sicer direktor izolskega zdravstvenega doma, je nastopil kot neodvisni kandidat s podporo gibanja Ponosni na Izolo in se je v predvolilni kampanji ponujal kot svež obraz, okoli sebe pa je zbral tudi več prepoznavnih obrazov izolskega športa.

Deli novico: