PO NARDINOVEM ODSTOPU: Svet zavoda šempetrske bolnišnice tudi o direktorju

Slovenija

Popoldne bo zasedal svet zavoda šempetrske bolnišnice. Med točkami na dnevnem redu današnje seje je tudi priprava razpisa za delovno mesto direktorja bolnišnice. Doslej jo je vodil v.d. direktorja Radivoj Nardin, ki je v torek nepričakovano odstopil.

Radivoj Nardin

Nardin je bil za v. d. direktorja imenovan na željo nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra oktobra lani do imenovanja novega direktorja oziroma za največ leto dni.

Svet zavoda šempetrske bolnišnice, v katerem je vlada nedavno zamenjala pet članov, je že na seji 19. maja sklenil začeti postopek iskanja novega direktorja. Želijo si, da bi bolnišnica kar najhitreje dobila direktorja s polnimi pooblastili.

Z nekaterimi Nardinovimi spremembami se zaposleni niso strinjali

V času Nardinovega vodenja je šempetrska bolnišnica začela bolje poslovati, potem ko je bila pred njegovim prihodom globoko v rdečih številkah. Uvajati je začel nekatere spremembe pri delu in poslovanju, s čimer se sicer nekateri zaposleni niso strinjali.

Več o odstopu in razlogih zanj bo po pričakovanjih znano na današnji seji sveta zavoda. Nardin je sicer dobrega pol leta vodil kar dve bolnišnici, poleg Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica še splošno bolnišnico Izola. Vodenje šempetrske bolnišnice je prevzel od Stanislava Rijavca, ki je odstopil.

Člani sveta zavoda šempetrske bolnišnice bodo danes govorili tudi o drugih aktualnih zadevah, od poročil o izvedenih ukrepih za optimizacijo poslovanja, izvajanju sanacijskega programa in trenutnih čakalnih dobah do kadrovskih zadev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .06. 2020 ob  11: 17
kja ni v tej bolnici kuštrin, ki se zavzema za privatizacijo zdravstva jQuery112303894531995662651_1591780546860???