NARDIN SE JE ODLOČIL ZA ODSTOP Z MESTA VRŠILCA DOLŽNOSTI DIREKTORJA SB ŠEMPETER: Odstopil tudi njegov predhodnik, kaj se dogaja v goriški bolnišnici?

Slovenija

Odstopil je vršilec dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice Radivoj Nardin. Na sredini seji sveta zavoda bodo sicer govorili o razpisu za novega direktorja. Nardin je bil za v.d. direktorja imenovan na željo nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra oktobra lani do imenovanja novega direktorja oziroma za največ leto dni.

Več o odstopu in razlogih zanj bo znano na sredini seji sveta zavoda bolnišnice. Nardin je sicer dobrega pol leta vodil kar dve bolnišnici, poleg Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica še splošno bolnišnico Izola. Vodenje šempetrske bolnišnice je prevzel od Stanislava Rijavca, ki je odstopil.

Svet zavoda šempetrske bolnišnice, v katerem je vlada nedavno zamenjala pet članov, je na že seji 19. maja sklenil začeti postopek iskanja novega direktorja. Želijo si, da bi bolnišnica kar najhitreje dobila direktorja s polnimi pooblastili.

V času Nardinovega vodenja je šempetrska bolnišnica začela bolje poslovati, potem ko je bila pred njegovim prihodom globoko v rdečih številkah. Uvajati je začel nekatere spremembe pri delu in poslovanju, s čimer se sicer nekateri zaposleni niso strinjali.

Šempetrska bolnišnica bi tekoče že poslovala pozitivno, če ne bi bilo epidemije. Tako pa je v prvih štirih mesecih letos ustvarila za okrog 1,8 milijona evrov izgube, predvsem zaradi izplačanih dodatkov zdravnikom in ostalim zaposlenim za delo v času epidemije.

Konec februarja je Nardin na seji sveta regije opozoril, da akumulirana izguba šempetrske bolnišnice iz prejšnjih let znaša 16 milijonov evrov, dolg do dobaviteljev pa 14,5 milijona evrov. Kot je tedaj ocenil, je stanje bistveno slabše, kot je bilo doslej znano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .06. 2020 ob  08: 45
kaj ni tam tisti od sindikata fidez, ki navija za privatizacijo zdravstva jQuery112306833555181898621_1591771417338?!!!!!