PO IZREDNEM STANJU NA OBALI: Visoko plimovanje ni pustilo hujših posledic, nevšečnosti so povzročile meteorne vode (FOTO, VIDEO)

Kronika

Močno deževje, ki je v nedeljo marsikje po državi povzročalo številne nevšečnosti, se bo po napovedih Agencije RS za okolje ponoči vendarle umirilo. Kljub temu bodo danes še vedno poplavljale nekatere reke, predvsem v zahodnem in delu osrednje Slovenije. Na Obali si bodo pripadniki civilne zaščite ogledali škodo, ki so jo povzročile meteorne vode.

Močne padavine so v nedeljo zajele predvsem zahodno polovico države. Iz več občin so poročali o naraslih vodotokih in poplavah. Na izpostavljenih območjih so poplavljale reke Dragonja, Gradaščica in Reka. Največ težav so čez dan imeli na Obali, Gorenjskem in Notranjskem.

Zlasti na teh območjih je voda zalivala kleti in pritlične prostore stanovanjskih hiš, ponekod so stanovanjske objekte ogrozili tudi zemeljski plazovi. Številne lokalne ceste je poplavilo, ponekod so bile te zaprte tudi zaradi plazov. Napovedano visoko plimovanje v slovenski Istri ni pustilo hujših posledic, so pa nevšečnosti povzročile meteorne vode. Najhuje je bilo v Strunjanu.

Se nekaj slikic današnjih poplav... Na občini Piran bojo spet meli izgovore za 100letne vode... Ob vsakem večjem nalivu je celotni center Strunjana pod vodo

Posted by Strunjan on Sunday, December 6, 2020

Po napovedih agencije za okolje bodo reke in vodotoki tudi ponoči še naraščali, in sicer zlasti v zahodni in delu osrednje Slovenije. Ob tem se bo še več rek razlivalo v manjšem obsegu, posamezne reke pa bodo tudi poplavljale.

Ponoči se bo v zgornjem toku pričela razlivati tudi Drava. Danes čez dan bodo še naraščale reke s kraškim zaledjem na Notranjskem in Dolenjskem ter Sava in Drava v spodnjem toku. Sava se bo v srednjem toku razlivala na običajnih izpostavljenih območjih. Zmerno bodo narasle tudi reke v večjem delu vzhodne Slovenije. Po prehodnem upadanju bodo v torek reke na zahodu države ponovno naraščale, opozarjajo hidrologi na agenciji.

Poplava Strunjan 6.12.2020 Video: Igor Škof V.

Poplava Strunjan 6.12.2020 Video: Igor Škof V.

Posted by Strunjan on Sunday, December 6, 2020

Za danes sicer napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme, nekaj sonca bo predvsem v vzhodnih krajih ter ob morju. Na zahodu bodo nastajale krajevne plohe, ob morju tudi posamezne nevihte. Več dežja je ponovno pričakovati v torek in sredo, ko se bo meja sneženja ponovno približala nižinam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .12. 2020 ob  08: 07
Spet ta nesrečni Strunjan