PIRANČANI SO IZBRALI SVOJO PRINCESKO: Kdo je pogumnica, ki se bo spustila z zvonika?

Piran

Princeska, ki se bo 14. julija z zvonika cerkve sv. Jurija spustila na Tartinijev trg, je Urša Kveder. Pred 19-letno maturantko, ki si je za zaključek srednje šole podarila adrenalinsko doživetje, so naporni dnevi priprav. 

Prireditev, ki tradicionalno napolni Tartinijev trg, je posvečena dogodku iz leta 1343, ko naj bi sv. Jurij Piran in Pirančane rešil pred strašno nevihto. V zahvalo so mu na hribčku nad mestom postavili cerkev in ga razglasili za zavetnika mesta. Legenda Jurija, ki naj bi bil rimski vojščak, je povezana tudi s princesko, ki jo je rešil pred hudobnim zmajem.

Že kar nekaj let v Piranu tako izbirajo princesko, ki se na dan prireditve z zvonika spusti na Tartinijev trg. Letos so šla dekleta, ki so morala nujno prihajati iz občine Piran, skozi dve fazi izbora. V finalnem delu sta poleg zmagovalke sodelovali še Mojca Pečnik Dessardo in Nuša Pevc

Urša Kveder

Zmagovalka Urša prihaja iz Lucije in si je ravno med maturo vzela čas za izbor. Za uspešen zaključek srednje šole si je tako podarila kar spust s piranskega zvonika. Kar pa, kot pravi, ni bilo enostavno: "V glasovanje sem vložila veliko energije in dela. Veliko ljudi je bilo potrebno prepričati, da glasujejo zame."

Pred 19-letnico so zdaj naporni dnevi. Najprej se bo odpravila na trening spusta v Bovec, kjer se bo preizkusila na Zip line progi. Sledilo bo pomerjanje obleke, kronanje, spust z zvonika in dvig zastave na zvonik.

Sam dogodek je organizator, ŠKID Jaz sem najboljši iz Portoroža, razpotegnil na tri dni. V petek, 13. julija, bo kronanje Princeske, naslednji dan, 14. julija, bo sledil spust po 150-metrski vrvi in zažig zmaja, v nedeljo pa bodo na zvonik dvignili 20 metrsko zastavo z grbom Pirana in Princeske.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

Pirančan/ka |  20 .06. 2018 ob  15: 56
Če so Pirančani vsi tisti like, svaka čast plavalki. tvoj" angelski" obraz je zavedel že marsikoga. Podpora številnih znanih slovencev s čudnimi profili in imeni ? ne bodite no smešni, saj ljudje nismo slepi in butci. res je Laž... ima kratke noge in se ne izplača...kmalu pride vse na dan. mislim da je letos tole s princesko ena velika komedija in ne goljufija. vsak naj si misli svoje. čestitam plavalka, zdaj boš kmalu skakalka. srečno
Laž .... |  20 .06. 2018 ob  08: 38
-4
..ima kratke noge in se ne izplača. Čestitam plavalki Urši in Mojci več sreče prihodnjič. Saj bodo kmalu lokalne volitve tam je prostor za goljufije in prevare.
Palinkopinko |  18 .06. 2018 ob  22: 35
Pirančani so izbrali? smešno ..ena goljufala z lajki, druga z zvezdami....a "zmagovalka" kar z obema (lajki in zvezdami) ..in to je izbor Pirančanov? HVALA, NE, NE .... Ne vem kako je Urška lahko ponosna na takšno zmago, organizator pa na takšen izbor Kaj bi na vse to rekel Sv. Jurij svoji princesi?
princeska |  18 .06. 2018 ob  22: 27
bravo Urška , te ne poznam ma ni važno, ti Mojca , če pa nisi zmagala nisi , konec debate
Razočarana |  18 .06. 2018 ob  20: 40
Sigurno je pri tem glasovanju šlo za konstrukt, saj bi drugače nedvomno zmagala ena in edina, Mojca mi smo s tabo!
Nekdoze |  18 .06. 2018 ob  17: 06
Gospa/gospod PIRANEZE!
Po tem sklepam, da ste navijac gospe Mojce, ki je nehote kupila zvezdice oz. skupaj s svojimi delavci na obcini shekala program. Sej ni cudno v kaki drzavi zivimo. Poleg tega so za urso glasovali in delili post stevilni znani slovenci (npr. bratje Prevc), ker je tudi sama sportnica in kot veste so sportniki veliko bolj priljubljeni kot politiki..pa lp
manesco |  18 .06. 2018 ob  15: 33
lp
Bravo Urška,čestitam!
@BIBGOBOBGO |  18 .06. 2018 ob  13: 12
ker potem bi pa res vse preveč bingljalo :)
mislim |  18 .06. 2018 ob  12: 23
Hvala bogu,....sem že mislil, da bo princeska pri 50,.....svašta
Pajo |  18 .06. 2018 ob  12: 04
-6
To da samo nekdo lepo pokasira drugo je vse gluma !
1