PESTRO PRAZNIČNO DOGAJANJE V OBČINI PIRAN: Na silvestrovo tudi brezplačni avtobusni prevozi

Piran

Občina Piran, Avditorij Portorož, Turistično združenje Portorož, hoteli LifeClass Portorož, Društvo prijateljev mladih Piran, Društvo meščanov mesta Piran in Zveza kulturnih društev Piran so v letošnjem decembru poskrbeli za pestro dogajanje v Portorožu in Piranu.

V parku hotela Kempinski Palace v Portorožu do 2. januarja poteka božično-novoletna tržnica Vse sladkosti življenja z gastronomsko ponudbo in ponudbo domačih izdelkov, obiščete jo lahko vsak dan od 14. do 21. ure. Do 6. januarja je na Trgu prekomorskih brigad in promenadi od Mignona do restavracije Figarola v Portorožu gastronomska tržnica Feel & Taste s produkti domačih proizvajalcev, zaživelo je tudi Ledeno kraljestvo z drsališčem na plaži LifeClass in kepališčem pri Meduzi. Vrhunec decembrskega dogajanja bo v sredo, 26. decembra, ko bodo obiskovalke in obiskovalci na 7. Festivalu penin v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož nazdravili z najboljšimi mehurčki ob zvokih tenoristov iz skupine Eroica Aromatica.

V petek, 28. decembra, ob 20. uri bo v Gledališču Tartini Piran veliki praznični koncert 3 Big band Orchestra & Nuška Drašček, na Tartinijevem trgu bodo 27., 28., 29. in 30. decembra ob 15.30 predstave za otroke, 30. decembra pa jih bo obiskal dedek Mraz. Društvo meščanov mesta Piran bo pripravilo božično-novoletno tržnico. Na zadnji dan starega leta bo najmlajše na svetilniku v Piranu pozdravil dedek Mraz, obiskali ga boste lahko med 11. in 14. uro.

Najdaljša noč v letu se bo v Piranu začela ob 20. uri, ko si boste v Gledališču Tartini Piran lahko ogledali silvestrsko gledališko predstavo Gušto gre na romanje, na Tartinijevem trgu pa vas bodo od 22. ure dalje v novo leto popeljali člani skupine Manouche in Slavko Ivančić.

Občina Piran bo tudi letos na silvestrovo organizirala brezplačne prevoze. V noči iz ponedeljka (31. december) na torek (1. januar) bosta na relaciji Piran AP–Portorož–Lucija–Piran AP vozila dva večja avtobusa. Prvi bo vozil po voznem redu, brezplačne vožnje bodo na voljo od 21. ure zvečer do 4. ure zjutraj, drugi pa bo v pripravljenosti na avtobusni postaji Piran in bo vozil po potrebi, brez voznega reda oziroma glede na število čakajočih potnikov na postaji.

V Portorožu bo živahno tudi še naslednji dan, 1. januarja 2018, ko se bodo najpogumnejši ob 14. uri osvežili z Novoletnim skokom v morje. Sledila bosta koncert Lee Sirk na Trgu prekomorskih brigad in tradicionalni ognjemet ob 18. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija