Od vode z okusom do sadnih jogurtov, omak za testenine … na njihovi embalaži nemalokrat vidimo zapis 'naravni okus'. Pa so ti izdelki tudi dejansko bolj zdravi?
OZNAKA 'NARAVNI OKUS' NA EMBALAŽI: Je takšen izdelek dejansko bolj zdrav?
Trendi
Ni velike razlike med naravnim in sintetično proizvedenim okusom, zato se oznaka 'naravno' najverjetneje uporablja zaradi marketinga, pravijo strokovnjaki. Potrošniki pravzaprav ne vedo, kaj takšen okus vsebuje.
Ameriška uprava za hrano in zdravila definira kot naravne okuse stvari, ki se pridobivajo iz rastlin (sadja, zelenjave, začimb) ali iz živali (meso, ribe, jajca, mleko) in katerih glavna funkcija je ojačevanje okusa.
Obstajajo kemikalije, kot je benzaldehid, na primer, ki se nahaja v siru, gobah in mandljih. Izvlečejo ga iz omenjenih surovin in ga uporabijo za aromatiziranje drugih izdelkov. To naj bi bil naravni okus. Na drugi strani so umetni okusi, ki jih naredijo sintetično iz neprehranskih surovin.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
TEŽAVE NA BENCINSKEM SERVISU PRI LAZARETU: Zaradi 'kapucarja' ostali brez WC školjke
T.K.
-
včeraj ob 13:10
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
včeraj ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
24.4.2024 ob 10:36
Novo iz Slovenije
ZNAN DATUM POSVETOVALNIH REFERENDUMOV: To so vprašanja, o katerih bomo odločali
T.R.
-
včeraj ob 20:15
CENE ELEKTRIKE ZA GOSPODINJSTVA POD POVPREČJEM EU: Za ostale odjemalce pa tik nad njim
T.R.
-
včeraj ob 16:51
POGAJANJ ODSLEJ NE BODO VEČ KOMENTIRALI: Prav tako ne bodo razkrivali novih terminov
T.R.
-
včeraj ob 13:35