OPOZORILO: Veter s hitrostjo tudi okoli 100 kilometrov na uro!

Slovenija

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bo s severa danes pihal zmeren do močan veter. Ta bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro, opozarjajo na Arsu. Drugod po državi bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 kilometrov na uro. V drugem delu noči bo veter slabel.

Po podatkih Arsa bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Možna bo tudi kakšna manjša snežna ploha. Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo predvsem na Gorenjskem in v severovzhodnih krajih čez dan še okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo precej jasno. V soboto bo na vzhodu nekaj več oblačnosti, drugje bo še sončno vreme.

Močan veter je predvsem na severu in severovzhodu države povzročil veliko nevšečnosti že v torek. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so tako skupno zabeležili 79 dogodkov, aktivirali pa so tri poklicne gasilske enote in 65 prostovoljnih gasilskih enot.

Veter je razkrival strehe objektov, podiral drevje ter električne in telekomunikacijske drogove. Tako so o težavah poročali z območij elektropodjetij Maribor, Ljubljana in Celje. Skupno pa je za kratek čas brez elektrike v torek ostalo okoli 14.500 uporabnikov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija