SKUPINA INTESA SANPAOLO POVEČALA DOBIČEK: V Sloveniji finančni in poslovni neto prihodki upadli

Slovenija

Italijanska bančna skupina Intesa Sanpaolo je lani ustvarila 4,18 milijarde evrov čistega dobička, kar je 3,3 odstotka več kot predlani. Finančni in poslovni neto prihodki so se povečali za 1,5 odstotka na 18,08 milijarde evrov, v Sloveniji pa so finančni in poslovni neto prihodki upadli za 3,9 odstotka na 74 milijonov evrov.

Operativni stroški skupine so se v primerjavi z letom 2018 znižali za 2,1 odstotka na 9,29 milijarde evrov. Količnik najkakovostnejšega lastniškega kapitala je bil pri 14,1 odstotka, je razvidno iz poročila o poslovanju, objavljenega na spletnih straneh skupine. V zadnjem lanskem četrtletju so se finančni in poslovni neto prihodki v primerjavi s predhodnim četrtletjem zvišali za 1,6 odstotka na 4,57 milijarde evrov, čisti dobiček pa je dosegel 872 milijonov evrov (v tretjem četrtletju 1,04 milijarde evrov). Operativni stroški so narasli za 10,8 odstotka na 2,53 milijarde evrov.

V Sloveniji so finančni in poslovni neto prihodki lani dosegli 74 milijonov evrov, kar je 3,9 odstotka manj kot leta 2018. Operativni stroški so se zvišali za 3,5 odstotka na 45 milijonov evrov.

V bančni skupini so ob objavi rezultatov navedli, da so skladni z načrti. "Rezultati odražajo trajnostno naravnano dobičkonosnost skupine, ki izhaja iz prožnega in raznolikega poslovnega modela," so zapisali. Pojasnili so, da se bodo še naprej osredotočali tudi na krepitev poslov zunaj osnovne dejavnosti. Med takšnimi področji je denimo zavarovalništvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  06 .02. 2020 ob  10: 32
Naj preselijo še ostale zapsolene v LJ, bo dobička do stropa.
glas razuma |  05 .02. 2020 ob  11: 34
Raznoliko poslovni model pomeni da večina komitentov ima delavsko plačo , investicije za naložbe v razne sklade in dolge kredite ni , zato je tudi dobiček na letni ravni majhen
Kanola |  05 .02. 2020 ob  08: 41
Fajn banka z odlično aplikacijo, odkar jo imam vse plačujem s telefonom QR scan in rešeno. Transakcije in ostale stvari na BankaIN stokrat boljše kot pri drugih bankah.
Fajn zaposleni več al manj, profesionalni. Banka je meni osebno najboljša v Sloveniji. Na obali pa bi mogli vsi met Inteso, saj je večinoma bankomatov njihovih.