GAŠPAR MIŠIČ NA PROSTOSTI: "Očitno smo s tem nekomu stopili na žulj, kar dokazuje današnja preiskava"

Kronika

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaključil hišne preiskave, v okviru katerih je iskal dokaze o morebitnih nepravilnostih pri oddaji centralnega dela plaže Portorož. Kot smo poročali, naj bi bil pridržan direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič, na NPU pa so pojasnil, da je bilo pridržanje po koncu preiskave odpravljeno.

Družba Okolje Piran je po zaključku hišnih preiskav, v katerih je NPU iskal dokaze o morebitnih nepravilnostih pri oddaji centralnega dela plaže Portorož, zanikala očitke o nepravilnostih. Kot so zapisali v družbi, je bila oddaja plažne površine v izmeri približno 2165 kvadratnih metrov Hotelu Palace Portorož tudi del sanacijskega načrta podjetja, ki ga je potrdil nadzorni svet.

"Okolje Piran sem prevzel v slabem finančnem stanju in se skupaj s sodelavci lotili zahtevne finančne sanacije. Očitno smo s tem nekomu stopili na žulj, kar dokazuje današnja preiskava. V prijavi je veliko neresničnih navedb," je v sporočilu za javnost poudaril direktor Okolja Piran Gašpar Mišič, ki je bil po poročanju več medijev danes tekom preiskave tudi pridržan. V družbi so sicer popoldne navedli, da "uprava družbe ni pridržana".

Gašpar Mišič je dodal, da je bila prihodkovna stran v prijavi in odredbi prikazana popolnoma narobe, medtem ko odhodkovna sploh ni prikazana, kar prikazuje napačno dejansko stanje, pa čeprav so prijavitelju vsi podatki o poslovanju Okolje Piran javno dostopni.

Okolje Piran je novembra lani plažo pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu za 20 let oddalo Hotelu Kempinski Palace Portorož in njegovi lastnici, družbi MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića.

Okolje Piran je del plaže oddalo prek javnega razpisa, ki je bil objavljen oktobra lani. Glede na razpis je za nekaj manj kot 2200 kvadratnih metrov površine predviden 20-letni najem z možnostjo podaljšanja za 10 let. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, kar v 20 letih pomeni skupno 368.000 evrov brez davka.

Centralna plaža Portorož je v štiriletnem obdobju kljub prihodkom iz poslovnih prostorov, torej lokalov, danih v najem, poslovala z izgubo. Ta je leta 2016 znašala 236.050 evrov, leta 2017 224.284 evrov in leta 2018 45.247 evrov, medtem ko so imeli konec lanskega novembra 13.571 evrov dobička, ki pa še ni dokončen, ker določene obveznosti še niso bile poknjižene, tako da bo tudi v letu 2019 predvidoma izkazana izguba. Ponovili so, da je Gašpar Mišič kriminalistom "samostojno izročil vso zahtevano dokumentacijo, tako da hišna preiskava dejansko sploh ni bila izvedena". Prav tako je bil kriminalistom na voljo za vsa pojasnila.

Ob tem so poudarili, da je Okolju Piran v interesu, da aktivno in konstruktivno sodeluje s preiskovalnimi organi z namenom, da sum, ki je vzrok za preiskavo, strokovno in na osnovi dejstev čim prej razjasni in dokaže, da je poslovodstvo ravnalo v korist podjetja.

"Nobena neutemeljena ovadba in poskusi diskreditacij mene in mojih vestnih sodelavcev ne bodo odvrnili od prepotrebne sanacije družbe. Prebivalci občine Piran si zaslužijo kvaliteten in finančno vzdržen javni servis in to jim bomo zagotovili. Junak, ki bo dokazal, da podatki v ovadbi vzdržijo ekonomsko presojo, si zasluži Nobelovo nagrado za ekonomijo," je zaključil Gašpar Mišič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kanola |  05 .02. 2020 ob  09: 11
ma kaj bo ta Pervertit drugega delal kot kriminal.. Človek ki ne ve brzdat svoje spolne nagone, ni sposoben drugega kot slabo vodenje in kriminal. Plačal sem 13.000€ davka tej občini gnili leta 2019!!!!! Asfalt v Luciji in na začetku portoroža pa je še vedno bolj zlizan od 20 let starih gum, grd, nevaren, grob.. Kdaj boste to naredili bebci eni nesposobni?
SonjaK |  05 .02. 2020 ob  07: 38
G. Mišič, to ste lahko pričakoval od Peteros. Če mu nebi izklopili tistih koruptivno pridobljenih kartic za v Piran bi bilo vse drugače.
td |  04 .02. 2020 ob  22: 10
10
Po tej logiki so vsi, ki jih policija preganja, nekomu stopili na žulj. :-)
Veronika Izabela |  04 .02. 2020 ob  21: 36
20
Petaros je iznašel ekonomski perpetum mobile, kjer je prihodek enak dobičku. Adijo pamet, kakšni modeli odločajo o naši prihodnosti :)
Tom |  04 .02. 2020 ob  20: 04
13
Mojster zavajanja in sprenevedanja. Vsi očitno neumni in nesposobni, samo on prežlahten.
Veronika Izabela |  04 .02. 2020 ob  19: 57
29
Naš piranski Petaros je res pravi as. V Piranu skorajda ni več človeka, ki ga ne bi ovadil. Baje, da je enkrat ovadil policistom celo Giuseppeja Tartinija zaradi nezakonskih otrok, ki naj bi jih veliko mojster pred kakšnimi 300 leti spočel različnim piranskim damam. Kakšna smehurina...tip sploh ne razume kaj so prihodki in kaj odhodki. Bog se usmili takšnih svetnikov.