OKUŽEN JE ŽE DVAKRAT CEPLJENI ZDRAVNIK: Le dan po prihodu iz Afrike se je, brez karantene, odpravil delat

Slovenija

V UKC Maribor so potrdili, da se je pri njih okužil zaposleni, ki je bil pred tem cepljen z dvema odmerkoma, kar je po njihovem mnenju mogoče, saj nobeno cepivo ne zagotavlja stoodstotne učinkoviti. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi po neuradnih podatkih šlo za kirurga z oddelka za nevrokirurgijo, ki se je vrnil iz Afrike.

Kot poročajo Slovenske novice, naj bi prejeli anonimno pismo, v katerem avtor trdi, da je zaradi vnosa novega koronavirusa zaprt oddelek za nevrokirurgijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Avtor pravi, da naj bi ga na oddelek prinesel zdravnik, ki naj bi bil prejšnji teden na počitnicah v Namibiji. Po vrnitvi naj bi šel v ponedeljek, le dan po prihodu domov, brez karantene na svoje delovno mesto, zato naj bi zdaj že odpovedovali operacije.

V mariborski bolnišnici o podrobnostih v zvezi z omenjenimi informacijami pojasnil niso dali, je pa vodja enote za obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Maribor Lea Knez v izjavi, ki so jo poslali iz bolnišnice, povedala, da so bili zaradi lokacije, od koder se je zaposleni vrnil, še posebej skrbni in dodatno previdni.

"Zaposleni je na dan, ko je prišel v službo, delal v ambulanti, medtem ko na oddelku skoraj ni bil prisoten in ta nemoteno deluje naprej. Zaradi možnosti južnoafriškega seva smo najtesnejše sodelavce iz posebne previdnosti napotili v izolacijo, obravnavane ambulantne bolnike pa bomo povabili na kontrolno testiranje," je dejala Knezova.

Kot je dejala, so sicer vsi zaposleni upoštevali navodila uporabe osebne varovalne opreme in socialne distance, ki niso drugačni za nobenega od različnih virov, ki krožijo po svetu. Ali gre morda za južnoafriški sev, ki ga v Sloveniji za zdaj še ni, bo znano v naslednjih dneh, kar jim bo sporočil zunanji mikrobiološki laboratorij, s katerim sodelujejo.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo sta doslej potrdila 35 primerov angleške različice novega koronavirusa, je danes povedala direktorica NLZOH Tjaša Žohar Čretnik, medtem ko južnoafriške in brazilske različice še niso zaznali. Ob tem je Žohar Čretnikova opozorila, da 21 okuženih pred okužbo ni bilo v tujini, torej so se okužili v Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  24 .02. 2021 ob  18: 10
11
Hahaha, na oddelku SKORAJ ni bil prisoten.....so pa res face hahaha.
alfa |  24 .02. 2021 ob  17: 14
10
jebe.š ti tako cepivo..samo si sfižiš imunski sistem.