OKUŽBE V NOVOGORIŠKEM DOMU UPOKOJENCEV: Prepovedano je prinašati hrano, telefonskih klicev ne sprejemajo

Slovenija

V Domu upokojencev Nova Gorica so v četrtek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od stanovalk. Takoj so sprejeli vse zaščitne ukrepe, vsem 320 oskrbovancem pa odvzeli brise in okužbo odkrili še pri treh stanovalcih in eni zaposleni. Kot so v domu zapisali na svojih spletnih straneh, bodo testiranje ponovili v torek.

Vsi stanovalci, tudi okuženi, se dobro počutijo in nimajo znakov okužbe, so na družbenem omrežju Facebook zapisali v domu. Kot so pojasnili, so testirali tudi stanovalce, ki bivajo v enoti v Podsabotinu, njihove rezultate pa pričakujemo v soboto. Testiranje v obeh enotah bodo ponovili v torek.

Ob tem so svojce oskrbovancev pozvali k razumevanju in spoštovanju navodil, v dom namreč ni dovoljeno prinašati hrane ali drugih potrebščin, tudi obiski so prepovedani. Svojce bodo o zdravstvenem stanju stanovalcev obveščali telefonsko, zato prosijo, naj jih ljudje ne kličejo, saj je trenutno njihov trud usmerjen v zagotavljanje vseh zaščitnih ukrepov.

STROKOVNA DIREKTORICA ZD KOPER: "Biti okužen še ne pomeni, da boš dejansko zbolel za koronavirusom"

Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, kaj pričakujete in kaj lahko vsak posameznik naredi za lastno zaščito? Epidemiološka slika v Sloveniji je slaba. Vsak dan zabeležimo skoraj 2000 na novo okuženih s koronavirusom, kar upravičeno vzbuja skrb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija