OD PONEDELJKA DALJE: Po štirih mesecih bo v Piranu spet dovoljeno to

Piran

V Piranu bo od ponedeljka dalje znova možno parkirati na Punti. Na območju Prešernovega nabrežja so dvižno zapornico zaradi navala obiskovalcev in sprehajalcev postavili že 1. maja, zdaj pa jo bodo končno odstranili.

Javno podjetje Okolje Piran bo v ponedeljek, 4. oktobra, odstranilo dvižno zapornico, ki je omejevala promet motornih vozil na piranski Punti. Območje Prešernovega nabrežja od križišča za Kosovelovo ulico proti Punti bo tako od ponedeljka dalje ponovno odprto za promet in parkiranje, so sporočili iz Okolja.

Dvižno zapornico so na območju Prešernovega nabrežja postavili že 1. maja, po tem ko je Piran preplavilo večje število obiskovalcev, sprehajanje po Punti pa zaradi vozil ni bilo več varno.

Hkrati bodo v Piranu ohranili storitev prevoza potnikov in dostave blaga z električnim vozilom Dostavko. Okolju prijazno vozilo bo uporabnikom lajšalo dostop in dostavo iz in v staro mestno jedro Pirana vsak dan v letu med 9. in 17. uro, razen ob ponedeljkih in torkih. Uporabniki lahko prevoz naročijo eno uro pred želenim terminom na telefonskih številkah 031 288 574 in 031 391 992.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  04 .10. 2021 ob  04: 06
Genio je za jesen obljubil nekaj sprememb pri parkiranju. Kaj, je že pozabil.
Ali pa mu Gigi Gigi ne dovoli