OBILICA DEŽJA V PRETEKLIH DNEH: Kdaj se bo na Obali vreme izboljšalo?

Koper

Na Obali je v zadnjem tednu padlo 40 do 60 litrov dežja, medtem ko je prej od 1. januarja do 1. aprila padlo le okoli 100 litrov dežja, zato mnogi že komaj čakajo, kdaj se bo vreme spremenilo. Čeprav je danes med oblaki že pokukalo sonce, pa bo za več suhega vremena najverjetneje treba počakati do ponedeljka.

Do nedelje bo po večini spremenljivo, ponekod pretežno oblačno, napoveduje Valter Grizančič s portala Ciklon.si. Zlasti v južni in vzhodni polovici države bodo občasno rahle padavine. Na zahodu in Primorskem so te manjverjetne, v vsakem primeru skromne in krajevnega značaja. Temperature bodo čez dan do okoli 10, ob morju danes do 12, jutri in nedeljo 13 ali 14 stopinj Celzija. Vse do ponedeljka bo na Primorskem pihala burja šibke do zmerne jakosti.

Od ponedeljka do petka se pričakuje suho vreme, jutra bodo sprva kar hladna - 0 do 5, ob morju okoli 7 stopinj Celzija. Čez dan pa bo šlo dan za dnem postopno navzgor, po večini pa 12 do 17 stopinj Celzija. Kaj pa obeti za velikonične praznike? Kaže da bi sobota še zdržala, v nedeljo in velikonočni ponedeljek pa je trenutno povečana možnost padavin. Temperature rahlo navzdol. Istrski maraton? Zmerno občasno pretezno oblačno, obstaja majhna možnost za kakšno lokalno ploho okoli poldneva ali zgodaj popoldan. Pihala bo burja. Temperature v času teka med 8 in 13 stopnij. Pozno popoldan ali zvečer se bo delno zjasnilo, še pojasnjuje Grizančič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija