OBETAJO SE NAM REKORDNE TEMPERATURE: Na Primorskem bo živo srebro pokazalo do 21 stopinj Celzija

Slovenija

Danes bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo predvsem dopoldne lahko občasno rosilo. Popoldne se bo oblačnost trgala. Drugod bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na vzhodu do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo večinoma jasno, zjutraj in dopoldne bo na Primorskem in v osrednji Sloveniji nekaj nizke oblačnosti, v Pomurju pa bo megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 5, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 14 do 21 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes in v torek bo zaradi izrazite otoplitve in sončnega vremena predvsem na prisojnih pobočjih sredi dneva in popoldne velika nevarnost snežnih plazov.

Da bo za ta letni čas še vedno pretoplo, opozarja tudi vremenski portal ciklon.si. Po njihovih napovedih priteka z jugozahodnimi vetrovi iznad Sredozemlja vlažen zrak, "zato je še precej nizke oblačnosti proti jugozahodnemu delu Slovenije. Podobno bo tudi v ponedeljek, zlasti na zahodu bo tudi rosilo. Od torka naprej pa vse tja do petka pa sledijo izjemno lepi in topli dnevi s precej sonca. Na nebu bomo težko videli kak oblak, saj bomo v središču območja zračnega pritiska, ki se bo počasi pomikalo proti jugovzhodu, proti koncu tedna pa se bo okrepilo nad Zahodno Evropo".

Na družbenem omrežju Facebook so zapisali tudi, da bo nad Severno Evropo in zahodnim delom Rusije velika količina mrzlega zraka. "Bomo videli koliko časa se bo še upiral tale anticiklon. Samo vprašanje časa je verjetno, kdaj bo pljusknila proti Sredozemlju," navajajo.

Nekoliko hladnejši zrak bi lahko pričakovali v marcu. "V prvih dneh meterološke pomladi bomo zelo verjetno še zaščiteni pod anticiklonom. Ideja evropskega modela pa je okoli 5. marca, dvig anticklona proti severu in hkrati prodor hladnejše zračne mase proti jugu. Verjetno se bo s tem končalo tole precej toplo obdobje," navajajo na Ciklonu.

Tudi na Facebook strani Neurje.si poročajo, da se bodo temperature v prihodnjih dneh približale "februarskim rekordom".

Nad naše kraje prihaja zelo topel zrak. V prihodnjih dneh se bodo temperature "nevarno" približale februarskim rekordom....

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 21. februar 2021

Obeti: V sredo in četrtek bo jasno. Čez dan bo zelo toplo.

Vremenska slika: Nad delom osrednje in jugovzhodno Evropo ter osrednjim in vzhodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se zadržujejo nad zahodno in severno Evropo. K nam od zahoda doteka še toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, na območju Gorskega Kotarja bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno. V torek bo pretežno jasno. Ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Madžarske bo lahko zjutraj in deloma dopoldne megla.

Biovreme: Danes in v torek bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija