OBALNO-KRAŠKA REGIJA SE 'ZAPIRA': Od danes veljajo te omejitve

Koper

Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer so v obalno-kraški regiji danes začeli veljati strožji ukrepi. Ponovno je prepovedano zbiranje ljudi, razen za 12 izjem je prepovedan vstop in izstop iz regije, ni pa gibanje omejeno na občine. Šol v tej regiji zaenkrat ne bodo zaprli, so pa od danes zaprte vse trgovine s površino nad 400 kvadratnih metrov.

Za prečkanje regijske meje je v veljavi že od prej znanih 12 izjem, ni pa med njimi več tiste, ki je dovoljevala prehod zaradi obiska trgovine. Izjema tudi ni prehajanje med stalnim in začasnim prebivališčem, je na petkovi vladni novinarski konferenci povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Uveljavljanje teh izjem velja tudi za ožje družinske člane posameznika in člane skupnega gospodinjstva, kadar potujejo skupaj. V obalni-kraški statistični regiji je prepovedano tudi zbiranje ljudi.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, je prehajanje med obalno-kraško regijo in drugimi regijami med drugim dovoljeno z dokazilom o cepljenju, pozitivnim ali negativnim rezultatom testa na koronavirus in za prebolevnike. Posameznik mora obenem imeti s seboj dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja ene od 12 izjem, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo.

Na policiji sicer odsvetujejo vsa nenujna potovanja na Obalo. Ta konec tedna bodo poostreno nadzirali spoštovanje vladnega odloka na tem območju.

Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija bodo ta konec tedna na vseh smučiščih po Sloveniji, ki obratujejo, izvedli poostren nadzor. Že v minulih dneh so inšpektorji ugotovili nekaj neskladnosti na smučiščih, med drugim pri gostinski ponudbi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  27 .02. 2021 ob  17: 51
Imajo oni naštudirane vse izjeme in izjemice, tako da še vedno nismo forešt free zone.
ojoj |  27 .02. 2021 ob  10: 36
2 miniti sem potrboval, da sem našel uradni graf sezonske gripe na spletni strani NIJZ . Da ne bomo sli predaleč recimo od leta 2000 pa do danes v katerem letnem casu je sezona gripe? Zakaj je letos drugače? Kje je letos gripa? Poglejte do kam so vas pripeljala ta medijska trobila, da vas je strah samih sebe ( kmalu) da dvomite v sebe, da se kregate med sabo kdo ima lepse masko na obrazu. A dejsto, da je sezona gripe pa vam prikrivajo z nekaksnimi super sevi. Zalostno je to, da vsi imaste orodje doma in bi v piclih 2-3 minutah prišli, do uradnih podatkov NIJZ in bi ugotovili, da ne stima marsikaj in ko ne štima se nekaj dogaja v ozadju, kjer je dim je tudi ogenj. Marca bodo otroci ogrožena skupina, ker bo haral rotavirus, samo je vprašanje iz katere drzave bo sev. Vprašanje, kje je gripa letos?
td |  27 .02. 2021 ob  10: 20
Totalen kretenizem z zapiranjem trgovin bilo nad bilo pod 400 kvadratov. Naj raje objavijo koliko prodajalk in prodajalcev se je dejansk okužilo na delovnih mestih. Malo nič. Vmes pa se pospešeno uničuje gospodarstvo in bo na koncu škoda bistveno večja.
hribi |  27 .02. 2021 ob  09: 23
Je nesmiselno. So vsi že tukaj. Če je kdo včeraj stal v kolonah pred tunelom Markovec lahko to potrdi.