OBALNA KRONIKA KONEC TEDNA: Vikend zaznamovale prometne nesreče, kraje in vlomi

Kronika

V petek dopoldan je 63-letnik peljal motorno kolo s Škofij proti Ankaranu in pred križiščem za Hrvatine prehiteval tovorno vozilo, ki je zavijalo desno. Takrat je iz Hrvatinov pripeljala 64-letna voznica osebnega avtomobila in zavijala levo, pri tem pa izsilila prednost motoristu. Motorist, ki je padel in se lažje poškodoval, je dobil plačilni nalog, ker je prehiteval preko polne črte, voznici pa sledi plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

V petek popoldan je v Cetorah zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom in padel 56-letnik. Negova sopotnica se je pri padcu lažje poškodovala.

V soboto ob 2.40 je padel motorist pri Narinu. Policisti so ugotovili, da je voznik iz Pivke pod vplivom alkohola - napihal je namreč 0,78 mg/l - izgubil oblast nad kolesom z motorjem in padel. Pri padcu se je lažje poškodoval. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto popoldan je v Ilirski Bistrici kolesaril 49-letni domačin. Ko je s kolesom zavil na pločnik, je padel in se lažje telesno poškodoval. Odpeljan je bil v ZD Ilirska Bistrica, kjer mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti (rezultat 0,67 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

Prav tako v soboto popoldan je v Kopru 26-letnik z osebnim avtomobilom izsilil prednost 47-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je s sopotnico padel. Oba so odpeljali v izolsko bolnišnico. Ukrep sledi glede na težo poškodb motorista.

Danes so v Luciji zasegli moped domačinu zaradi suma, da je predelan, v Sežani pa so zasegli neregistrirano kolo z motorjem, katerega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vlomi in kraje

V petek so vlomili v hišo v Postojni. Premetali so prostore, kaj je ukradeno pa bodo ugotovili lastniki, ko se vrnejo domov.

V Strunjanu je nekdo v nedeljo okoli 1. ure ponoči prišel v bungalov in ukradel mobilni telefon. Ko se je oškodovanka zbudila zaradi ropota, je pričela kričati, storilec pa je pobegnil. Slišala je, da je takrat s parkirišča na hitro odpeljal avto.

V nedeljo popoldan je varnostnik v eni od koprskih trgovin zalotil mladoletnike pri kraji. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo za kazensko neodgovorne otroke, obvestili so tudi Center za socialno delo Koper.

Na Maliji je nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar mu to ni uspelo. Poškodoval je le okno.

Danes nekaj čez polnoči je poklical občan in povedal, da so mu v Piranu pravkar poskušali ukrasti moped - tega je moški že potiskal po ulici. Ko je storilca presenetil, je ta pobegnil proti pokopališču. Policisti so kmalu za tem v Fiesi izsledili in prijeli 16-letnika iz okolice Grosuplja. Sledi mu kazenska ovadba, obveščen je bil tudi center za socialno delo.

Zaseg na mejnem prehodu

Na mejnem prehodu Starod so policisti 22-letnemu Francozu v soboto zasegli 3,6 g konopljine smole. Izdali so mu globo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija