NOVOGORIŠKEGA SERIJSKEGA VLOMILCA ZASAČILI PRI DELU: 42-letnik pristal v solkanskih zaporih

Kronika

V nedeljo, 28. novembra, ob 8.45, so bili novogoriški policisti obveščeni, da neznani storilec vlamlja v kombi v Novi Gorici. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje (PP) Nova Gorica, ki so ob prihodu k omenjenemu vozilu opazili storilca, ki je bežal v smeri stanovanjskega bloka v Kidričevi ulici. Slednjemu pa ni uspelo zbežati daleč, saj so ga policisti PP Nova Gorica nedaleč stran od kraja kaznivega dejanja prijeli in mu v nadaljevanju postopka v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost ter ga pridržali v policijskih prostorih.

Ugotovljeno je bilo, da je 42–letni osumljenec vlomil v dve vozili oz. dva kombija v neposredni bližini prijetja in iz notranjosti vozil ukradel različne predmete (dva nahrbtnika, denarnico, v kateri je oškodovanec imel osebnega dokumente in gotovino, prometni dovoljenji obeh vozil, orodje ...).

V nadaljevanju postopka je osumljenec policistom izročil ukradene predmete, določeni ukradeni predmeti pa so bili kasneje najdeni tudi v neposredni bližini prijetja. Nekatere odtujene predmete in svojo denarnico je osumljenec izgubil med begom. Novogoriški policisti so v sklopu ogleda vse predmete zapisniško zasegli.

Prav tako so osumljencu med postopkom zasegli zavitek s posušeno zeleno rastlino (konoplja) in zavitek amfetaminov. Zavitka so mu zasegli in poslali v nadaljnjo ekspertizo, zoper 42-letnika bo uveden hitri postopk z odločbo zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Policija je glede obravnavanega primera obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Policisti PP Nova Gorica so 42-letnega osumljenca včeraj, 29. novembra, v večernih urah, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve osmih kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete oz. vlomov v stanovanjske hiše in motorna vozila na območju Nove Gorice in širše okolice privedli ter izročili v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper navedenega osumljenca odredil sodni pripor v solkanskih zaporih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija