NOVE INFORMACIJE O DRONU, KI JE PADEL V ZAGREBU: Ukrajinsko letalo z razstrelivom je bilo namenjeno ruskim agresorjem

Svet

Danes zjutraj je hrvaški portal Nacional, s sklicevanjem na vir blizu ministrstva za obrambo, sporočil, da je dron, ki je strmoglavil konec prejšnjega tedna v bližini Študentskega doma Stjepan Radić v Zagrebu, pripadal ukrajinski vojski in da je imel bombo, namenjeno aktiviranju na območju Ukrajine, kjer se nahajajo ruski agresorji. 

Isti vir je za Nacional razkril, da je gotovo, da je dron ušel izpod nadzora in namesto na pozicijah v Ukrajini, kjer se nahajajo Rusi, končal v Zagrebu, kamor je padel, ko mu je zmanjkalo goriva.

Ali je letalo izgubilo nadzor zaradi človeške ali tehnične napake, za zdaj ostaja neznanka, še poroča index.hr.

Hrvaški premier Andrej Plenković je v ponedeljek potrdil, da je bil na dronu eksploziv, nekakšna bomba. Dodal je, da je nadaljnja preiskava namenjena ugotavljanju, kdo in na kakšen način je raketo izstrelil proti Hrvaški, ali je šlo za napako, sabotažo ali za namero.

Izpostavil je še, da je "vse, kar smo slišali v etru, kar so doslej objavili številni strokovnjaki, napačno".

"Res pa je, da je bilo na dronu razstrelivo. Dobro, da ni prišlo do hujših posledic in da ni bilo žrtev," je poudaril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  16 .03. 2022 ob  10: 35
Putinoljubci najdejo vsako bilko za to, da skušajo relativizirati krivdo eno strani. Približno kot tisti, ki pravijo da je bil Hitler baraba, ampak da so si bili židje sami krivi za svojo nesrečo, ker so bili židovski bankirji pijavke, ki so pili kri iz ubogih kreditojemalecv.
Ištrijan |  15 .03. 2022 ob  17: 30
-1
OK, po doktrini kriminalne organizacije NATO, bi zdaj morali aktivirati 5. člen pogodbe in napasti agresorsko Ukrajino, ker je de facto napadla clanico NATO. Tisti malo senilni gospod na drugi strani luzice je pred kratkim dejal, da bodo to storili proti Rusiji, tudi ce kaksen izstrelek prileti po pomoti.

No, da jih vidimo zdaj, nacelne in zanesljive partnerje. Ukrajina je poslala "izstrelek" na drzavo NATO pakta! Sledijo povracilni ukrepi?
MarijaM |  15 .03. 2022 ob  15: 04
Torej je to Ukrajinski napad na Hrvaško? Na začetku so Ukrajinci trdili da to ni njihov dron. Da ni to morda načrt, da bi pod pretvezo, da so dron poslali Rusi, potegnili v vojno NATO in tako začeli 3. svetovno vojnojQuery112303040350262239866_1647352886423?? Ukrajini se namreč brez zaveznikov bolj slabo piše...