NOVA 'SARMA' V PIRANU? Pridobitev za 222.000 evrov občinskega denarja (FOTO)

Piran

Se spomnite 'sarme', ki so jo decembra 2018 postavili na portoroškem krožišču in je bila deležna kar nekaj pikrih šal? Naprej so jo opremili z napisom 'Sarmalandija', nekaj dni zatem so ji dodali še jedilni pribor. Še vedno ni uradno znano, kdo je bil šaljivec, ki ga je tako zelo spominjala na priljubljeno zimsko jed iz kislega zelja. Vsekakor je skulptura turškega kiparja in vse povezano z njo pustila med domačini močan vtis in se asociacije nanjo še kar nadaljujejo.

Med objavami na Facebook strani javne skupine Občani za občino Piran se je pred dnevi pojavila fotografija belega avtomobila, ki je parkiran na krožišču oziroma na obračališču pred OŠ Cirila Kosmača v Piranu. Ob njej pa zapis: "Nova 'sarma' v Piranu? Vsekakor je 'kuhinja'."

Vsekakor gre za objavo, ob kateri se je marsikdo od srca nasmejal, saj je spomin na skulpturo turškega kiparja Cagdasa Sarija in vsega, kar se je okrog nje dogajalo, očitno še vedno zelo živ.

Na Oljčni poti pri piranski osnovni šoli so uredili in sredi maja tudi slavnostno odprli novo, sodobno krožišče, ki tako staršem kot krajanom omogoča lažje obračanje vozil na koncu ulice. Zgradili so 22 parkirnih mest, sanirali dovoz do šole, podaljšali pločnik med šolo in območjem Arze ter na novo uredili razsvetljavo. Za gradbena dela, ki jih je opravil CPK, je piranska občina odštela 222.000 evrov. S tem je bila uslišana večletna prošnja vodstva šole, naj se območje vendarle uredi zaradi varnosti otrok.

Drobna šala na račun 'sarme', v sicer dobri zgodbi o novi pridobitvi za Pirančane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija