NOCOJ JE POLNA LUNA IN LUNIN MRK: Kakšen vpliv ima na ljudi?

Svet

Nocoj se bo ob 20.11 zgodil najprej lunin mrk, nato pa bo ob 20.21 nastopila še polna luna. Poznavalci menijo, da je to slab dan za zabavo, tekmovanja in skupinsko delo. Je pa zato takšen dan primeren za obisk zdravnika ali svetovalca, za umiritev in ljubezen, delo z ljudmi, investicijo in gospodinjska opravila.

Luna naj bi imela vpliv na veliko stvari, tudi na ljudi. V času polne lune naj bi bili ljudje bolj sitni, nepredvidljivi in nemirni. Zgodilo naj bi se več nesreč in drugih nezgod, rodilo naj bi se več otrok. A kanadski raziskovalci naj bi našli dokaze, da lunine mene ne vplivajo na človekovo razpoloženje.

28 mesecev so spremljali spanec 5.812 otrok na petih celinah. 28 mesecev je enakovredno 28 luninim ciklom. Vsak cikel so razdelili v tri faze: polna luna, prazna luna in lunin krajec. Ugotovili so, da so otroci okoli polne lune spali le pet minut manj. To pa za znanstvenike ni dovolj merodajen podatek, ki bi kazal vpliv lune na razpoloženje in dejavnost otrok. Raziskavo so opravili na inštitutu Univerze Ontario.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija