NJEGOV KONCERT BI LAHKO V SLOVENIJI POVZROČIL KATASTROFO: Zdaj bo Bocellijev velikonočni koncert predvajan na spletu

Svet

Italijanski tenorist Andrea Bocelli bo na velikonočno nedeljo zapel iz prazne milanske katedrale, njegov nastop pa bo mogoče spremljati na spletu. "Ob 7. uri bo v prazni katedrali predstavil nekaj sakralne glasbe," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal župan Milana Giuseppe Sala.

Po njegovih besedah bo slavni pevec "ponudil svoj glas vsemu svetu".

Bocellijev nastop v gotski katedrali bo mogoče spremljati na Youtubeu, je zapisal italijanski časnik Il Corriere della Sera. Kot je za časnik povedal pevec, to ne bo koncert, temveč "priložnost za skupno molitev""Vso svojo energijo bomo usmerili v pogum in zaupanje v to čudovito mesto," je povedal Bocelli. "Nato pa molitev za Milano in za svet zaradi absolutno bolečega, tragičnega in nemirnega dogodka."

Cerkve v Italiji medtem ostajajo zaprte. Tudi velikonočno molitev papeža Frančiška bodo prenašali v živo po spletu.

Epidemiolog Milan Krek je kot pomemben ukrep Slovenije za preprečitev širjenja novega koronavirusa ocenil ravno odpoved Bocellijevega koncerta, ki bi se moral v Ljubljani odviti 7. marca letos. "Bili smo tik pred katastrofo, ki bi se lahko začela na koncertu. Italijanska tragedija se je začela na nogometni tekmi, kjer se je srečalo več kot 40.000 ljudi," je pojasnil Krek.

Vsi, ki ste se hoteli koncerta udeležiti, pa tudi tisti, ki italijanskega opernega pevca radi poslušate, mu boste lahko prisluhnili prek spleta, v nedeljo ob 7. uri

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija