NEVERJETNA IZKUŠNJA: Izolan med top 7 na razpisu slavnih Le Ien (FOTO, VIDEO)

Izola

Danielu Škerjancu iz Izole je le malo zmanjkalo, pa bi postal 'Hijena'. Pri rosnih še ne 24 letih se je namreč prijavil na razpis za snemalca, ki ga je v ekipo vabila med Primorci dobro znana italijanska oddaja Le Iene in v izboru je prišel med sedem najboljših. Do tja ga je peljala trnova pot, preizkusi v Milanu so bili namreč tako fizično kot psihično zelo naporni.

Izolan Daniel Škerjanc od malih nog spremlja priljubljeno televizijsko oddajo Le Iene, ki je na sporedu ene izmed italijanskih televizij že 21 let. Tudi sam se je začel ukvarjati s snemanjem in montažo video vsebin, to poletje pa je mladeniča pričakal sanjski izziv.

Več kot le snemalec

Zasebna televizija Mediaset, ki producira Le Iene, je na družbenem omrežju Facebook objavila razpis za snemalca, ki v tem primeru ne le snema, temveč hkrati opravlja še funkcijo monterja in novinarja. Škerjanc je bil med 3000 prijavljenimi edini Slovenec, dobre reference in video material, ki ga je poslal v Milano, pa so ga pripeljali med 40 izbrancev, ki so se uvrstili na testiranja.

Po tri testiranja na dan

"Bilo je zelo težko, tako fizično kot psihično," svojo milansko izkušnjo opisuje Izolan. V enem dnevu so morali opraviti tudi do tri teste, denimo najprej dvojni intervju, nato sestaviti prispevek iz že posnetega materiala, za konec pa se zvečer še podati s kamero v lov za migranti.

Najti primerne sogovornike, sploh tako ranljivih skupin, v mestu kot je Milano, ni mačji kašelj. "Zmagal nisem, najverjetneje zato, ker sem imel hendikep, da mesta nisem poznal," pravi Škerjanc, ki se je po intervjuje z migranti odpravil s prijateljem, da bi mu kdo lahko kril hrbet ob morebitnih nevšečnostih.

Kot pravi sogovornik, je pri tej nalogi izgubil veliko časa že z iskanjem primerne lokacije v mestu, pri tem pa je treba vzeti v zakup še podatek, da sta s prijateljem za prevozno sredstvo uporabljala metro. "Če ne bi bil tujec, bi lahko naredil popoln prispevek, saj sem imel med sicer zelo dobrimi tekmeci največ izkušenj," opisuje.

Ekran je eno, praksa drugo

Škerjanc, ki na koncu vseeno pravi, da ne more reči, da je razočaran, se je v izboru uspel prebiti do zadnjega kroga in na koncu zasedel sedmo mesto. "Ko oddajo gledaš po televiziji, si rečeš, da bi si to delo želel opravljati," pripoveduje Izolan, a hkrati priznava, da bi v praksi najbrž 'zdržal' dve leti, potem pa se raje posvetil drugim kariernim preizkušnjam.

Deli novico:

Izolana |  25 .07. 2018 ob  13: 20
Bravo, res čestitke. V NAŠEM MESTU IMAMO RES OGROMNO RAZNORAZNIH ŠPORTNIH, IDEJNIH, MISELNIH....TALENTOV.
IENNA |  25 .07. 2018 ob  01: 26
Ni edini in ne zadnji . Za Mediaset sem delal polnih osemindvajset let. Posnel sem več deset dokumentarnih filmov z vseh koncev sveta , za Le Ienne pa sem snemal kar nekaj oddaj , brez sprejemnih , ker so me itak poznali. Na koncu sem pokrival vzhodne države . Res je , delo je trdo , včasih začneš ob petih zjutraj in končaš lahko drugi dan, ali pa se ne ustaviš ves teden . Ni časa za odmore , kosila so tombola je pa zelo razburljivo .
Škoda , nisem vedel , zagotovo bi mu dobro svetoval. Nas je pa v Kopru kar nekaj , ki nas imajo že leta na broju.Vsi smo vpreženi.
Daniel , oglasi se!
Misel |  24 .07. 2018 ob  15: 19
Eko, bravo, treba je iskat delo, treba migat z ritjo, treba poskusit, treba včasih popušit in pol te čaka tudi zmaga! Čim več takih lokalnih zgodb o potapljačicah, dečkih ki ustvarjajo, ljudeh ki se združujejo.......!
Izola |  24 .07. 2018 ob  14: 38
Izola glede na stevilo prebivalcev ima najvec talentov v evropi! Mogoce tudi na svetu! Samo zal so izolane izropapali bivsi in sedanji zupani skoraj do kosti... se kosti nam nebojo ostale za kolencom! Zalostno!
Iz Izole, ma ne več |  24 .07. 2018 ob  11: 26
-3
Kariera, hobiji, šport, gledanje TV-ja, je vse stresno postalo. Če pravijo, da je >Izola republika zase, kot vsaka čezoceanska ladja, kaj se čaka legalizirat marihuano? Kolenc je bolj od vina kot vsi tu, celo policaji?