NEPRIČAKOVAN ODZIV RIBARJEV NA DOGAJANJE V ŠENČURJU: "Verjamemo, da je policijski zapisnik dolg in širok" (FOTO)

Izola

V soboto se je v Športnem parku Šenčur odvila tekma 10. kroga tretje slovenske nogometne lige zahod, na kateri so se domači nogometaši pomerili s tekmeci iz Izole. Za vroče dogajanje med tekmo, ki se je odvila pred praznimi tribunami in na kateri se mreža niti enkrat ni zatresla, pa niso poskrbeli igralci, ampak navijači.

Navijači Nogometnega kluba (NK) Izola so se znova zapletli v škandal. Po tem, ko so v začetku septembra sami bili tarče napada huliganov v Škofji Loki, naj bi za incident tokrat poskrbeli ravno oni. Medtem ko so v Škofji Loki trpela telesa izolskih navijačev in igralcev, nad katerimi naj bi se po neuradnih informacijah brutalno znesli pripadniki navijaške skupine Green Dragons, je tokrat krajšo potegnila predvsem narava.

Po sobotni tekmi v Šenčurju, ki se je pričela ob 17. uri in končala brez zadetkov, je zagorelo. Gasilci so v športni park prihiteli okoli 19. ure, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom, ko sta zaradi odvržene rakete začela goreti grmovje in trava ob nogometnem igrišču. Gasilci PGD Šenčur in GARS Kranj so na kraju dogodka odkrili še dve gorišči, požare pa so pogasili, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

Vsem gostom se opravičujemo v imenu skupnosti. To ni dežela v kateri želimo živeti in delati. Hvala Šenčur!

Objavil/a David Strajhar dne Sobota, 16. oktober 2021

Pestro pa naj bi bilo tudi v kavarni Medeni vrt, ki se nahaja v neposredni bližini športnega parka v Šenčurju. Sodeč po fotografiji, objavljeni na družbenem omrežju Facebook, je nekdo na terasi gostinskega lokala prižigal bakle. Po neuradnih informacijah naj bi šlo ravno za Izolane. 

Navijači so namreč bili primorani sobotno tekmo spremljati z razdalje, saj so se v NK Šenčur odločili, da bo obračun potekal brez gledalcev. "Obveščamo vas, da je bil v klubu po posvetovanju sprejet sklep, da se sobotna tekma proti NK Izola odigra pred praznimi tribunami. Sklep je bil sprejet zaradi zunanjih, preventivnih razlogov," so gostitelji obrazložili odločitev.

Na Facebooku se je pojavila tudi ostra kritika obnašanja navijačev iz Izole, ki jim poleg neprimernega vedenja očita tudi povzročitev nezanemarljive škode. "Sram vas je lahko" in "upam, da imate vsaj toliko obraza, da poplačate škodo", jim sporoča komentator. 

Za repliko na očitke smo se obrnili na NK Izola - njihove odgovore še čakamo - in navijaško skupino Ribari. Slednji so nam na vprašanja, ali je v soboto res prišlo do incidentov, za kakšne incidente je šlo in kako jih komentirajo, odgovorili naslednje: "Drži, očitko so zelo resni, zato za podrobnejše informacije o napih grozovitih početjih v Šenčurju, pošljite e-mail na policijo. Oni vam bodo posredovali zapisnik. Verjamemo, da bo dolg in širok, saj je bilo malo morje incidentov". Z vprašanji smo se res obrnili na Policijsko upravo Kranj. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  18 .10. 2021 ob  23: 57
10
Nasilje je zadnje zatočišče nesposobnih.
Isac Asimov
Bayliner |  18 .10. 2021 ob  20: 30
11
Ribari, ki se "ponašajo" s svojim zvestim navijanjem in hvalo, da so "oh in sploh", so dokazali svoj primitivizem. Klub takih navijačev NE POTREBUJE! Prepovedati jim je treba vstop na domači stadion in na gostovanjih. Upamo, da se bo g. Skomina odzval na sramoto, ki jo primitivci prikazujejo!
vseved |  18 .10. 2021 ob  17: 30
19
Kaj lahko pričakuješ od polnagih vreščečih opic ?