NEMŠKO-FRANCOSKA TELEVIZIJA RAZISKUJE: Zakaj Italijani kupujejo istrske tartufe, čeprav imajo svoje?

Istra

"Ljubim tartufe. Nisem se še odločila, ali mi je bolj všeč črn ali bel. Črn je močnega okusa, vendar ima beli tartuf v sebi nekaj ženstvenega," pravi Maria Christina Degen iz snemalne ekipe, ki dela reportažo o istrskem tartufu, pišejo v Glasu Istre.

Na vprašanje, zakaj se je odločila pripovedovati zgodbo prav o istrskem tartufu, čeprav ga imajo tudi v Italiji, je odgovorila, "da je bilo o italijanskem tartufu že vse povedano, medtem ko je istrski beli tartuf še vedno ovit v tančico skrivnosti," še piše časnik.

Zabavne zgodbe, ki jih piše življenje

Potovanja, rituali in festivali z ljudmi z vsega sveta ..., približno tako se glasi prevod iz predstavitvene špice za "360 ° GEO Reportage", ene od nemško-francoskih oddaj televizije Arte TV, čigar novinarska ekipa snema reportažo o tradiciji tartufov v Istri. Kot navajajo v Glasu Istre, bodo o istrskem tartufu posneli dve posebni epizodi, ki bosta predvajani naslednje leto.

Nekoliko mistična zgodba o istrskem belem tartufu, najdražji podzemni gobi na svetu, ki se išče s pomočjo posebej usposobljenih psov, se bo tako znašla poleg že objavljenih svetovno odmevnih reportaž, kot je tista o letališču Sheremetyevo v Moskvi, še napovedujejo.

To je odlična promocija Istre, pa tudi Hrvaške na trgih Nemčije in Francije. Nenazadnje se ta TV program predvaja v Kanadi, Švici in celo na Kanarskih otokih. Gre za zelo priljubljeno oddajo, ki beleži milijone gledalcev. Posnetki pa bodo objavljeni tudi na nemških in francoskih javnih televizijskih kanalih ter na Arte TV, pravijo v hrvaški turistični skupnosti.

Deli novico:

Truho che ma non si vede |  04 .10. 2018 ob  02: 16
Hrčki so si sami plačali oglas
TA-CHE? |  25 .09. 2018 ob  17: 09
tottttttalno over-rated!!!!
Tartufo |  25 .09. 2018 ob  15: 46
Črn močnejšega okusa... WTF????????????????????