NARAVNI "ČUDEŽ" V ISTRI: Glede na ukrivljenost Zemlje se tega ne bi smelo videti, pa se! (VIDEO)

Istra

V soboto se je po prehodu vremenske fronte iz srednje Istre odprl pogled vse do sosednje italijanske obale. Kot so zapisali na vremenskem portalu Istramet, so se na fotografije italijanskega Gradeža, ki je od hrvaške Istre oddaljen vsega 30 km zračne razdalje, že navadili, po drugi strani pa je vidljivost do Ravenne prava redkost.

Ravenna je od Istre oddaljena 150 km zračne razdalje. Videoposnetek je nastal v soboto, v Sv. Ivanu pri Baderni (290 metrov nadmorske višine). Na videoposnetku je še posebej vidna termoelektrarna Enel Teodora, od 13 sekunde dalje pa je vidno celo razgledno kolo v zabaviščnem parku Mirabilandija, ki je visoko 90 metrov.

Avtor videoposnetka je Petar Radovan, ki uporablja fotografsko oziroma snemalno opremo Nikon P1000 (optični zoom 3000 mm, do 6000 mm digitalni) brez stativa.

Glede na ukrivljenost Zemlje se ti objekti ne bi smeli videti oziroma bi morali za to biti visoki vsak 550 metrov, piše portal Istramet. Gre za naravni fenomen, ki nastane zaradi loma svetlobnega žarka v zraku različnih značilnosti – temperatur.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  11 .05. 2021 ob  12: 32
V Sloveniji smo velemojstri za "zdaj vidiš, potem ne vidiš več" igrice. Je izginilo 6 milijard evrov v bankah v večinski lasti in nihče ni osumljen, kaj šele kaznovan. Je bila finta "vidiš ne vidiš" in je šlo 6 milijard, tako da me ne bi presenetilo, če bi en dan iz Kopra ugledal Kip Svobode po morju, ker tu smo vsi svobodni, pa smo lopovi ali malo manj lopovi.
hribi |  10 .05. 2021 ob  16: 06
Obstajajo resnice in čudeži. Spomnimo se le Marije, ki naj bi kot devica rodila otroka. Čudež seveda, a le za vernike. Ostali otroke delamo. Ko nekaj ne želiš priznati se zatekamo čudežem. Tudi glede lomljenja svetlobe in vidnosti objektov, ki jih ne bi smeli videti.
td |  10 .05. 2021 ob  15: 42
@klokodek, ja, to bo to. :-) Je pa res to čudno vesolje, da je samo Zemlja ravna, ne pa Luna, Mars, Venera, ...
kokodek |  10 .05. 2021 ob  14: 12
-2
morda pa je res zemlja ploščata