NARAŠČA ŠTEVILO DEVIČNIKOV, STARIH OKROG 30 LET: To so presenetljivi razlogi

Trendi

Raziskava univerze v Chicagu je pokazala, da se je število devičnikov, starih od 25 do 35 let, od leta 2008 podvojilo. Prej je devištvo v tej starosti med moškimi veljalo za anomalijo, danes pa jih je vedno več, piše britanska strokovnjakinja za spolnost Tracey Cox.

Nekatere raziskave za leto 2018 pravijo, da je eden od osmih moških, starih od 25 do 30 let, v Veliki Britaniji nedolžen. To število se je v zadnjih dveh letih verjetno še povečalo.

Razlogov za to je več, med najpomembnejšimi sta izrazita rast spletne pornografije in aplikacij za zmenke, zaradi katerih so moški precej negotovi, je prepričana Coxova.

Devičniki so razkrili, zakaj so še nedolžni

Eden izmed intervjuvanih moških je priznal, da je bil devičnik do poznih 20. let, in sicer zaradi mamine zveze z moškim, ki ni bil njegov oče. "Odraščal sem v hiši, v kateri so prevladovale ženske, z mamo in dvema sestrama. Moja mama je imela afero, ki je trajala več let, za katero sem ugotovil, ko sem bil star 15 let," je dejal in dodal, da je njegova mati na koncu zapustila očeta. To ga je tako prizadelo, da je izgubil zanimanje za ženske in seks.

Drugi moški je star 34 let in še vedno nedolžen. Kot je pojasnil, je musliman in ker je precej religiozen, je seks zanj pomembna stvar. Nedolžnosti si ne želi izgubiti pijan na neki zabavi. Po drugi strani pa ga skrbi, da če se bo poročil z vernim dekletom, da ta ne bo 'odprta' za eksperimentiranje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija