NAJVEČJI ZASEG DROGE NA HRVAŠKEM: V morju sredi Luke Ploče za 17 milijonov heroina in kokaina (VIDEO)

Kronika

V Luki Ploče so zasegli 62 kilogramov kokaina in 220 kilogramov heroina, v skupni vrednosti 17 milijonov evrov, kar je največji zaseg droge na Hrvaškem doslej.

Tako kokain kot heroin so zasegli v Luki Ploče, in sicer v dveh ločenih primerih. Heroin so zasegli 11. oktobra, kokain pa 3. novembra lani, poročajo hrvaški mediji.

Kokain približno 16 metrov pod gladino morja

Heroin je bil skrit v kar 80 ton težkih svinčenih kockah, ki so jih z ladjo pripeljali iz Turčije, zapakirali pa so ga v 256 zavojev. Kokain je bil skrit v 54 zavojih, v posebej izdelani jekleni konstrukciji z magnetom in vijaki, pritrjenimi na spodnjo stran ladje, približno 16 metrov pod gladino morja. V akciji so sodelovali tudi pripadniki potapljaške enote ATJ Lučko in Interventne policije iz Splita, so pojasnili na Dubrovniško-neretvanski policijski upravi.

Droge so bile namenjene zahodnemu trgu, po obsežnih preiskavah in zaslišanjih kapitana in posadke pa je bilo ugotovljeno, da s tovrstnim prevozom nimajo nobene zveze. Preiskava se sicer nadaljuje.

Policijski načelnik Ivan Pavličević je poudaril, da so ti zasegi drog dokaz vztrajnega in potrpežljivega dela policistov in policijske uprave ob odličnem sodelovanju s kolegi iz Zagreba in Splita ter s Carinsko upravo. V zadnjih 10 letih je ta policijska uprava opravila skupno 9.213 zasegov mamil, od tega 767 kg kokaina, 289 kg heroina in približno 2,5 tone marihuane.

V kriminalističnih preiskavah zasežejo različne vrste mamil, vsaka ima svoje popolnoma različne modalitete: od kraja proizvodnje, načina skladiščenja, tihotapljenja in končne prodaje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija