NAJBOLJŠI V EKOKVIZU NA OŠ MAREZIGE: Kdo bo letošnja Ekofaca? (FOTO)

Koper

Na vseslovenskem osnovnošolskem tekmovanju v ekoznanju Ekokviz se je med šolami v Obalno-Kraški regiji najbolje odrezala OŠ Ivana Babiča-Jagra Marezige in se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v začetku marca. Pomerili se bodo z zmagovalci iz preostalih slovenskih regij, z drugouvrščenima ekipama iz Osrednjeslovenske in Mariborske regije ter z ekipama, ki sta imeli med vsemi sodelujočimi najboljši čas.

Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 2.376 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 128 slovenskih osnovnih šol.

Učenci so morali odgovarjati na vprašanja o odpadkih in recikliranju elektronskih naprav, o trajnostnem razvoju, varstvu okolja, onesnaževalcih, ogljičnem odtisu in zeleni energiji. Ekipa OŠ Marezige, ki jo sestavljajo Valentina, Lana in Jakob, je dosegla 25 od 30 možnih točk. Za njimi se je uvrstila OŠ Lucija z 22 točkami.

Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 22 let. Na naslovu https://ekosola.si/ekokviz-za-osnovne-sole-22-23/ so zbrani učno gradivo, vprašanja za vajo in vse pomembne informacije o poteku in izvedbi tekmovanja. Kdo bo največja Ekofaca, bo znano v finalnem delu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija