NA SEVER ITALIJE PADLA "VODNA BOMBA", SPROŽIL SE JE VELIK ZEMELJSKI PLAZ: Pustošili močan veter, obline padavine in toča (VIDEO)

Svet

Sever Italije je v ponedeljek zvečer prizadelo novo neurje. Še posebej hudo je bilo v Cortini d'Ampezzo, kjer so zaradi obilnih padavin vodotoki prestopili bregove. Poplavilo je več hiš, ceste in ulice so se spremenile v potoke. Neurje je v Cortini d'Ampezzo pustošilo že dan pred tem. Sprožil se je velik zemeljski plaz.

Nedeljsko neurje je sicer močno prizadelo predvsem Verono, Vicenzo in Padovo. Obilne padavine, močan veter in toča so opustošili kmetijske površine in poplavili številna stanovanja. Kot je ocenil predsednik deželne uprave Benečije Luca Zaia, je neurje povzročilo za več deset milijonov evrov škode, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Verono in okolico je po ocenah župana Federica Sboarine "padla vodna bomba". Podrlo se je okoli 500 dreves, ki so poškodovala številna vozila. V več avtomobilih so ostali ujeti tudi potniki in so jih morali reševati gasilci.

Podvozi in nižje ležeča območja v mestu so bila več ur pod vodo. Močno poškodovana je cesta, ki Verono povezuje z gričevnato pokrajino La Torricelle. Toča in veter s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro sta močno poškodovala tudi več industrijskih poslopij. Še posebej pa je oklestilo vinograde, zlasti v pokrajini Valpolicella-Weins. Z letošnjo trgatvijo na tem območju ne bo nič, še navaja APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija