NA PRIMORSKEM POŠKODOVANA 38- IN 37-LETNI MOTORIST: Eden trčil v večji kamen sredi vozišča, drugi v betonski blok

Kronika

V soboto popoldne se je pri Doblarju huje poškodoval 38-letni motorist, ki je trčil v kamen na cesti in padel. V Rožni dolini pa se je poškodoval 37-letni motorist, ki je med prehitevanjem izgubil oblast nad vozilom, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Fotografija je simbolična.

V soboto ob 13.25 je prišlo do hude prometne nesreče med Doblarjem in Podselom. 38-letni motorist se je peljal iz Ročinja proti Tolminu, na odseku ceste Turški križ pri Doblarju je na ravnem delu ceste vozil v koloni tik ob neprekinjeni ločilni črti med voziščema.

Voznika avtomobilov pred njim sta se izognila večjemu kamnu na vozišču, motorist pa je trčil v kamen, izgubil oblast nad vozilom in padel na levi bok. Prevračal se je 59 metrov po vozišču, nato pa obstal. Na kraju so mu nudili prvo pomoč mimoidoči vozniki. Oskrbeli so ga novogoriški reševalci, nato pa je bil z vojaškim helikopterjem prepeljan v UKC Ljubljana.

Včeraj ob 17.47 je prišlo do še ene hude nesreče motorista v Rožni dolini. 37-letnik je vozil iz smeri Šempetra proti Novi Gorici, v križišču z Vipavsko cesto pa je prehitel pred seboj vozeče vozilo. Zaradi prevelike hitrosti je izgubil nadzor nad motorjem, tako da je padel po vozišču.

Več metrov je drsel, nato pa z motorjem trčil v betonski blok oziroma varnostno ograjo na desni strani vozišča. Sam je obležal, motor pa je drsel še več deset metrov. Reševalci so motorista prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija