NA OBALI POPLAVLJALO KLETI: Na območju Ilirske Bistrice zaprtih več cest (FOTO)

Slovenija

Obilne padavine so minulo noč povzročale težave predvsem na območju Ilirske Bistrice, ki ga bo ob 11. uri obiskal minister za okolje in prostor Jure Leben. Na območju pogostih poplav poplavljata Vipava in Notranjska Reka. Zaradi poplavljenih cestišč in plazov je zaprtih več cest.

Prebivalci na območju Ilirske Bistrice poročajo po številnih poplavljenih cestah in objektih. Na družbenih omrežjih objavljajo slike poplavljenih cest in objektov. Na terenu so bili gasilci, ki  so pomagali prizadetim.

Po podatkih Arsa se na izpostavljenih mestih razlivata tudi reki Kolpa in Vipava. V Vipavi so ponoči zabeležili kar nekaj težav, med drugim so avtomobili obtičali na poplavljenih cestah.

Ob močnih lokalnih padavinah se lahko razlijejo reke in manjši vodotoki tudi drugje v južnem in osrednjem delu države.

Ob 2.00 so zaradi visokega vodostaja reke Rižane gasilci JZ GB Koper, PGD Dekani in delavec VGP Drave zaprli zapornico v Miših, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ponoči je v Gažonu, v Popetrah, v Trubarjevi ulici v Piranu, v Dekanih in Hrvatinih meteorna voda poplavljala kleti. Posredovali so gasilci GB Koper in prostovoljni gasilci, ki so bodisi postavili protipoplavne vreče, da bi preprečili popavljanje stanovanja bodisi vodo prečrpali iz kleti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija