Na delu še vedno okoli 390 gasilcev

Kronika

Pri Črnem Kalu in pri naselju Obrov, kjer je včeraj zagorelo, je od jutra na delu skupaj okoli 390 gasilcev, poleg treh slovenskih pa je na pomoč prišel tudi italijanski helikopter. Na obeh območjih so gasilci požar omejili, a so posamezni deli na robu pogorišča še vedno aktivni.

Velikih plamenov na območju požarov po navedbah gasilskega poveljnika obalno-kraške regije Darka Muhiča ni več, je pa veliko požara še v podtalni plasti in tega zdaj gasilci poskušajo pogasiti. Prav tako zalivajo tudi robove požarišča, da preprečijo širitev požara.

Gasilci se trudijo teren čim bolj namočiti še pred burjo, ki je napovedana za čez dan in zaradi katere lahko ogenj zopet vzplamti.

Požar med Črnim Kalom in Petrinjami, kjer so trenutno na delu okoli 250 gasilcev ter slovenski in italijanski helikopter, je po Muhičevih besedah zajel okoli 300 hektarjev površin ali še več. Zagorelo je predvsem območje borovcev in manjši del travnika.

Zaradi požara sta na primorski avtocesti še vedno zaprta izvoza Kastelec v obe smeri. Na cesti Kozina - Starod pri Obrovu je promet urejen izmenično enosmerno, zaprta pa je tudi cesta od vasi Črnotiče proti Petrinjam.

Pri naselju Obrov v občini Ilirska Bistrica, kjer je trenutno na delu okoli 140 gasilcev, pomagata pa tudi dva helikopterja Slovenske vojske, pa je prav tako zagorelo na območju borovcev in travnikov. Kot ocenjuje Muhič, je požar zajel med 120 in 130 hektarjev površin.

Deli novico: