NA AJDOVSKEM ČELNO TRČILA MOTORISTA: Oba huje poškodovana, mladoletnik bo kazensko ovaden (FOTO)

Kronika

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica poročajo o včerajšnji prometni nesreči III. kategorije, ki se je zgodila izven naselja Vrtovče na Ajdovskem. V njej sta bila predvidoma huje poškodovana dva voznika motornih koles.

Fotografija včerajšnjega trčenja v občini Ajdovščina.

Včeraj, 18. aprila, malo po 17. uri, so bili policisti PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Vrtovče–Šmarje v občina Ajdovščina, v kateri sta bila huje poškodovana dva motorista. Ugotovljeno je bilo, da je starejši mladoletnik vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti izven naselja Vrtovče, in sicer iz smeri naselja Šmarje proti Vrtovčam po klancu navzgor. Približno sto metrov pred omenjenim naseljem, kjer vozišče poteka v desni pregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval motorno kolo (neprilagojena hitrost).

Pri izpeljavi ovinka ga je kljub zaviranju z motornim kolesom zaneslo na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po klancu navzdol pripeljal 58-letni voznik trikolesa.

Mladoletnik se je z motornim kolesom čelno zaletel v prednji del trikolesa, po trčenju pa je mladoletnika z motorjem odbilo v levo izven vozišča na travnato površino, kjer se je z motornim kolesom prevrnil in telesno poškodovan obležal. Prav tako se je drugi udeleženec oz. 58-letni voznik trikolesa na mestu trčenja s trikolesom prevrnil na vozišče na desni bok. Oba udeleženca nezgode sta med vožnjo uporabljala zaščitno motoristično čelado. Mladoletniku je bilo motorno kolo zaseženo, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na kraju nezgode so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so obema predvidoma huje poškodovanima motoristoma nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Ajdovščina in NMP ZD Nova Gorica in ju v nadaljevanju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policisti bodo mlajšega motorista (povzročitelja nezgode) glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija