MLADIM BREZPOSELNIM DALI SLUŽBO IN JIH ZLORABILI: Za delodajalca so morali plačevati posojilo, za katero niso vedeli

Kronika

Goriški finančni stražniki so prijeli štiri osumljence, ki so predvsem mladim preko spletnih oglasov ponujali delo turističnega svetovalca, nato pa so z njihovimi ponarejenimi podpisi najemali posojila. Ne le to, s posebno zvijačo so dosegli, da so žrtve brez svoje vednosti posojilo tudi odplačevale.

Kaznivega dejanja so osumljeni 39-letna M.B. iz Krmina, 52-letni R.A. in njegova 47-letna soproga D.V. iz kraja Macron pri Benetkah ter 49-letni D.V., ki ima stalno bivališče v Mestrah, poroča Primorski dnevnik.

Njihove žrtve so bili predvsem mladi brezposelni, ki so se prijavili na spletni oglas za delo turističnega svetovalca. Oglase so kriminalci objavljali na spletnih straneh subito.it ter kijiji.it. Zadevo je policiji prijavila mlada Goričanka, ki je prav tako postala žrtev goljufije.

Delo je potekalo tako, da je turistični svetovalec od vrat do vrat prodajal turistične pakete z imenom Discovery Fly v vrednosti 2200 evrov. Od vsakega prodanega paketa naj bi prejel 300 evrov plačila oziroma provizije. A so goljufi na precej nejasen način svetovalcem sporočili, da so se s tem, ko so sprejeli službo, zavezali k nakupu omenjenega paketa po malce znižani ceni.

Za ta paket so goljufi prejeli posojilo, ki pa je bilo najeto na ime na novo zaposlenega svetovalca oziroma žrtve. Tako so žrtve odplačevale posojilo, za katero sploh niso vedele.

Finančni stražniki so do sedaj opravili razgovore z več deset osebami, ki so jih na opisani način opeharili. Bili naj bi z območja Goriškega, Videmskega, Veneta (Treviso, Benetke, Padova), pa tudi drugih krajev, kot je Varese, Taranto, Foggia, Ragusa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija