MLADI KOPRČAN JE NOVI PREDSEDNIK ŠOS: "Posebna odgovornost je biti prvi med enakimi, prvi študent"

Koper

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je dobila novega predsednika. To je postal 22-letni Koprčan Andrej Pirjevec, študent 1. stopnje mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. "Posebna odgovornost je biti prvi med enakimi, prvi študent," je počaščen povedal po 'zmagi'. 

Andrej Pirjevec

Člani Skupščine ŠOS so na 39. seji, ki je v digitalni obliki potekala v četrtek, za svojega novega predsednika izvolili 22-letnega Pirjevca. Sicer edini prijavljeni kandidat za mesto predsednika je pred skupščino nastopil samozavestno. V svoji predstavitvi se je zavzel za izboljšanje delovanja ŠOS, tako znotraj organizacije, kot z organizacijskimi oblikami ŠOS. 

"Definitivno se bomo še naprej borili za študentske pravice, predvsem pa je cilj, da prek Zakona za urejanje položaja študentov zagotovimo študentom boljši socialni položaj. Druga stvar pa je opozarjanje na stisko študentov, v kateri so se mnogi znašli zaradi covid krize. Borili se bomo, da v protikoronske zakone, ki bodo še sledili, umestijo tudi nekatere ukrepe, ki bodo bolj sorazmerno pomagali študentom. Tu imam predvsem v mislih nadomestilo za izpad dohodka iz študentskega dela, pa potem raznorazne subvencije za bivanje na trgu, pri zasebnikih, subvencije za nakup informacijsko-komunikacijske opreme za tiste, ki si je ne morejo privoščiti in tako dalje," nam je o svojem načrtu predsedovanja povedal Pirjevec.

Izvolitev mu predstavlja veliko priznanje"To, da so me poslanci, poslanske, svetniki in svetnice razumeli kot nekoga, ki lahko vodi to organizacijo, je velika odgovornost in hkrati čast". "Je precej posebna stvar biti prvi med enakimi, prvi študent, ampak verjamem, da bomo končno tudi na ŠOS uspeli strniti naše vrste in da se bomo znali z nekim skupnim delovanjem zoperstaviti politiki, ko ta ne bo upoštevala naših predlogov oziroma želja," je prepričan mladi Koprčan.

"Želim, da bi ŠOS v času mojega mandata še naprej ostala odprta, povezovalna in konstruktivna organizacija, katere glas bo kredibilen in upoštevan, tako med študenti, kot v javnosti in med strokovnimi deležniki," še pravi.

Pirjevec je po končani gimnaziji v Kopru odšel v Ljubljano, kjer študira mednarodne odnose na tamkajšnji Fakulteti za družbene vede. V vrstah ŠOS ni novinec, saj je do sedaj vodil Odbor za obštudijske in interesne dejavnosti. Na mestu predsednika je zamenjal Klemna Perana, ki je ŠOS-u predsedoval od leta 2019. 

Skupščina ŠOS je v četrtek obravnavala tudi finančni načrt za leto 2021, ki bo glede na preteklo leto za 26 odstotkov nižji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  21 .02. 2021 ob  12: 42
Nič proti mlademu fantu. A če je to sin tistega koprskega svetnika, ki je pokazal "ogromno razumevanja" za otroke s posebnimi potrebami in za otroke nasploh, saj je zagovarjal povečanje normativov v skupinah otrok po vrtcih in šolah... in če drži reklo, da jabolko ne pade daleč od drevesa... potem se študentski mladini ne obeta ravno ozaljšana prihodnost... ker očka (če je to res njegov očka) je znal poskrbeti predvsem sam zase... Če ni tako, se fantu opravičujem in želim uspeha!