MINISTER PIHAL: Policisti se nad Koprivnikarja niso 'spravili' načrtno

Slovenija

Notranjevarnostna preiskava na kranjski policijski upravi je pokazala, da policijski postopek z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem v nedeljo ponoči na območju Škofje Loke ni bil vnaprej načrtovan.

Ministra Koprivnikarka so namreč v nedeljo ponoči po koncertu, ki ga je imel v Škofji Loki s svojo rock skupino, ustavili policisti. Koprivnikar je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat v mejah dovoljene koncentracije.

V javnosti se je nato sprožilo vprašanje, ali so policisti Koprivnikarja ustavili načrtovano, saj je minister v času policijske stavke izrekel nekaj kritik na njihov račun. Tudi Koprivnikar sam je na Facebooku zapisal, da so policisti na popolnoma prazni stranski cesti pripeljali za njim s prižganimi modrimi lučmi. "Korekten postopek, preverjanje dokumentov, alkotest ... nobenih problemov ... pa vendar imam čuden občutek, ker nisem storil nič narobe, s čimer bi pritegnil pozornost," je zapisal.

Kranjska policijska uprava sprožila notranjevarnostni postopek

Zaradi "sumov notranjih nepravilnosti in namigovanj zunanje javnosti o tem" je kranjska policijska uprava sprožila notranjevarnostni postopek. Ta "ni potrdil navedb, da je bil postopek z voznikom v nedeljo ponoči na območju Škofje Loke vnaprej načrtovan", so sporočili s PU Kranj.

Kot pojasnjujejo, sta se policista v "takratnih krajevnih in časovnih okoliščinah" odzvala na prijavo neinterventnega dogodka policiji, ko se je na Poljansko cesto z notranjega parkirišča gostinskega obrata vključeval voznik avtomobila. "Okoliščina in dejstvo, da so taka ravnanja pogosto povezana z vožnjo pod vplivom alkohola, pa je odločilno vplivala na nadaljnji razvoj dogodkov in izvajanje policijskih pooblastil, med katerimi je bila tudi odreditev preizkusa alkoholiziranosti, kar policist sme storiti v skladu s predpisi o cestnem prometu," so še zapisali. Tako so voznika ustavili na regionalni cesti, preizkus alkoholiziranosti pri njem pa je pokazal rezultat v mejah dovoljene koncentracije alkohola. Zato sta policista postopek na kraju zaključila, še dodajajo kranjski policisti.

Deli novico:

koprčan |  03 .12. 2015 ob  21: 18
toliko o integritetti in...... od ministra stranke, ki se sklicujejo na integriteto, poštenje, moralo, zakonitost,........ Raje bi bil tiho kot, da je komu povedal, da so ga ustavili policaji in je moral napihat in na srečo je bilo pod mejo, torej je pil alkohol in pol je šel vozit. Dobra reklama za SMC!
Sramota. Če bi imel malo morale, bi takoj odstopil!
muffa |  03 .12. 2015 ob  19: 40
name se oblast načrtno že dolgo spravlja pa nihče doslej še ni začel preiskave......
sveti jurij |  03 .12. 2015 ob  19: 34
Koprivnikar bi moral odstopiti sam .
pravna buža |  03 .12. 2015 ob  15: 36
postopek je že zastaral.
mario |  03 .12. 2015 ob  14: 56
Ma tudi če so se spravili načrtno nanj pa kaj.Biti mora vzor vedno,tudi v času stavke.Kolikokrat beremo o funkcionarjih,ki želijo prikriti prometno nesrečo,spremeniti lastno krivdo.
Zakon velja za vse kajne?
orkodindijo |  03 .12. 2015 ob  14: 05
-2
Ma kaj zdej, policaji štrajkajo al ne? A niso pred par tedni govorili, da med štrajkom ne bodo izvajali nadzora prometa in pisali kazni?
sramota za ministra |  03 .12. 2015 ob  13: 59
Takšni subjekti sestavljajo našo vlado! Torej so nedotakljivi, se jih morajo policisti bati, ko se vozijo s svojim avtomobilom? Imajo imuniteto ali kaj? Torej, če smo v tej državi pred zakonom vsi enaki spoštovano vodstvo Policije ste pravkar ustvarili velik precedens.. Predlagam, da za vsake državljana, ki je ustavljen sprožite notranjo preiskavo, ki bo potrdila, da je policist ravnal skladno z zakonom. Sramotno je to!! Žal to potrjuje, da so politiki nad vsem in da smo vsi ostali državljani drugorazredni. Sicer pa takšno ravnanje pove veliko o ETIKI in INTEGRITETI posameznikov v naši vladi.
pa kaj misli |  03 .12. 2015 ob  12: 29
tip da je, navaden nič vreden državljan tako kot smo mi
jaz |  03 .12. 2015 ob  12: 24
bi se načrtno, saj ni nič več vreden kot navaden državljan.
Občan |  03 .12. 2015 ob  12: 16
Tudi mene so ustavili in to potem ko sem predvideval, da na tisti cesti ne bo policistov(v bližini m.). Skoraj so me spravili iz tira. Še dobro, da sem pihal 0,0 alkohola v izdihanem zraku. Je pa res, da se nisem pritožil na korektno ravnanje policista. Drugič bom pisal na Face-boooook. Upam, da se nadrejeni policisti ne bodo ukvarjali z mojim komentarjem. Pustimo policiste, da delajo svoje delo. Upam, da bom videl čim več policistov na terenu saj se z njihovo prisotnostjo počutil bolj varno.