MEDTEM KO SLOVENSKA VLADA RAZPRAVLJA O 'LOCKDOWNU': Potrč v lokalu je hamburger (VIDEO)

Svet

Slovenska vlada bo danes odločila, ali bo poslušala predlog strokovne svetovalne skupine za covid-19 in za 14 dni popolnoma zaprla državo ali se bo odločila za kakšen drug zaostritveni ukrep, s katerim bi poskusila zaustaviti širjenje epidemije koronavirusa, ki, sodeč po številkah, znova narašča. Medtem pa televizijski voditelj Marko Potrč uživa v "popolni svobodi", kot pravi življenju na Švedskem, kamor se je preselil pred približno pol leta.

"Medtem, ko je danes, v soboto, 27. marca, dan, ko se na Švedskem gre na burger, se v Sloveniji razpravlja o popolnem zaprtju države. S kakšnim namenom, ne vem. Ampak vem in vidim v zadnjega pol leta, da je izvedljivo drugače. Da ljudje ne rabijo biti zaprti, vsaj ne vsi. Da se da spoštovati razumne ukrepe, s katerimi se zaščiti rizične skupine," je dejal Potrč, ki je od samega začetka epidemije nasprotoval večini ukrepov, ki jih je sprejela slovenska vlada. 

"Nihče od nas razumnih ni nikoli trdil, da ni resnih primerov. So! Zmeraj poudarjam, da so. So pa tudi prej bili. Zmeraj sem za, da se trudimo, da bi jih bilo čim manj. Vse statistike in študije nedvomno dokazujejo, da gre še zmeraj v glavnem za rizične skupine (recimo povprečna starost 84 let v študiji iz Hamburga, z resnimi pridruženimi boleznimi). To ne pomeni, da bi komurkoli bilo za njih malo mar. Ne! Nihče ni se ne želi širjenja katerekoli bolezni. Razumni se samo sprašujemo, ali ima vsa ta tiranija kakršenkoli učinek in v imenu koga/česa se to dela ljudem, ki jih to ne ogroža. Kajti teh nas je krepko več kot 99 odstotkov," je zapisal ob videoposnetku, ki ga je posnel v enem izmed švedskih lokalov, v katerega se je z družino odpravil na hamburger.

"Imamo goro študij, ki dokazujejo, da lockdowni nimajo učinka. Podobno kot tudi policijske ure, prepoved zapuščanja občine in gora drugih nesmislov ne. Švedska je dokaz, da ni razlike, ali se vse to zgrinja nad narod ali ne. Zgradite raje več DSO-jev, ustreznih oddelkov ali celih bolnišnic s tem denarjem. Zaposlite/izobrazite dodatno osebje. Ljudem, mladini, otrokom in tudi starostnikom pa pustite pravice in demokracijo," je še zapisal na Facebooku.

V posnetku pokaže tudi dogajanje v švedskem lokalu, kjer se po njegovih besedah v majhnem prostoru gnete 30 ljudi, vsi brez mask in brez obremenjevanja. "In tako je že eno leto." Za konec je v dokazilo njegovih trditev dodal še nekaj grafov, ki primerjajo švedske in slovenske razmere v času epidemije.

SLOVENIJA O "LOKDOVNU", 1.800 km SEVERNO PA ... SVOBODA Danes ni potrebe po veliko besedah Tudi ni potrebe po dolgem videu. Slika pove največ. Tako je tukaj na Švedskem že vseskozi, v tisočih in tisočih lokalih. Vsak dan v zadnjem letu, ko je v Sloveniji vsi vemo kako. Res predlagam, da nujno pogledate ta kratek video do konca, ko pride izjava naše »stroke« od včeraj in še bolj pomembno, DEJANSKE ŠTEVILKE NATO V GRAFU. Nihče od nas razumnih ni nikoli trdil, da ni resnih primerov. So! Zmeraj poudarjam, da so. So pa tudi prej bili. Zmeraj sem ZA, da se trudimo, da bi jih bilo čim manj. Vse statistike in študije nedvomno dokazujejo, da gre še zmeraj v glavnem za rizične skupine (recimo povprečna stasrost 84 let v študiji iz Hamburga, z resnimi pridruženimi boleznimi). To ne pomeni, da bi komurkoli bilo za njih malo mar. Ne! Nihče ni se ne želi širjenja katerekoli bolezni. Razumni se samo sprašujemo, ali ima vsa ta tiranija kakršenkoli učinek in v imenu koga/česa se to dela ljudem, ki jih to ne ogroža. Kajti teh nas je krepko več kot 99%. Imamo goro študij, ki dokazujejo, da lokdovni nimajo učinka. Podobno kot tudi policijske ure, prepoved zapuščanja občine in gora drugih nesmislov ne. Švedska je dokaz, da ni razlike ali se vse to zgrinja nad narod ali ne. Zgradite raje več DSO-jev, ustreznih oddelkov ali celih bolnišnic s tem denarjem. Zaposlite/izobrazite dodatno osebje. Ljudem, mladini, otrokom in TUDI STAROSTNIKOM pa pustite pravice in demokracijo.

Objavil/a Marko Potrč dne Sobota, 27. marec 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  29 .03. 2021 ob  07: 39
FRITLA Švedi, Brazilci in vse te podobne države se grejo na naravno selekcijo, po sistemu kdor preživi pač preživi in kdo se trese za svoje življenje naj se cepi in naj bo doma v hišnem priporu, zakaj bi mogla cela država in gospodarstvo naj.ebat zaradi boječih pi.čk..tudi tu bi tako moralo bit in bi bilo korone že zdavnaj mimo..še kuga ni trajala več kot 1 leto.
Istriano |  28 .03. 2021 ob  20: 43
-2
Kaj morate res objaviti vsako neumnost od tega šturlota? Kdaj je šel danes na veliko in kdaj na malo potrebo in kolikokrat?
anton |  28 .03. 2021 ob  15: 43
... ne vidim razloga zakaj se piše o potrčevem mnenju, ki ni strokovnjak na nobenem področju ... res je, lahko samo poroča o življenju na švedskem in "pametuje" kako so v sloveniji zgrešeni ukrepi, ki so praktično enaki kot v sosednjih državah, avstriji, nemčiji, italiji ...
ManofSteel |  28 .03. 2021 ob  15: 37
Pore Potrč ne omenja, da ima Švedska najboljše zdravstvo na tem planetu, da kljub temu imajo na 100k prebivalcev več žrtev od ene Srbije in Belorusije. Le zakaj? Ironično vprašanje. Zanimivo, da Švedska ne prikazuje več podatkov št.dnevno obolelih...Potrč swm vesel zate, da si se preselil na Švedsko. Najbrž cela Slovenija, ja no, vsaj tisti, ki imajo več kot 2 grama mozga v glavi. ;)
Fritla |  28 .03. 2021 ob  14: 49
@ojoj in @obala1 ala šu , umirita se.

Nevoščljivost un corno.
Potrč je zaradi svoje medijske prisotnosti in teh njegovih odštekanih in ignoranstkih izjav nevaren, zelo nevaren.
Boli mene k.. za uni njegov hamburger.
Skrbi me za kronične bolnike in starejše ljudi, ki dnevno umirajo zaradi tega virusa in precepljenosti še en čas ne bo.
V trenutno najbolj nori deželi Brazilji, kjer je na oblasti še en tak bedak je samo včeraj umrlo 3800 ljudi !
Švedi se pač grejo ene nevarne igre, ki je drugje pokosila na sto tisoče ljudi.
TO SO DEJSTVA in po enem letu ne rabi biti strokovnjak, da se tega zavedamo.
kjessi |  28 .03. 2021 ob  14: 21
13
Ma koji faktor je tale Potrč, da se kar naprej piše o njegovem pametovanju.
Obala1 |  28 .03. 2021 ob  12: 33
@Fritla tipično slovensko, će nekomu gre boljse dejmo pokazat vso naso nevoscljivost In folsijo ...meni je crknila krava, ni problem će sosedu crknejo dve ...Mona del Ca..o, namesto da bi bili zadovoljni će komu gre boljse In mi gledali to posnemat, e ne, mi moramo pokazat kaksni smo....poglej samo ta naše kao strokovnjake, vodi jih politik ( za većino psihopat ), stroko vodi en zdravnik ki se je vkvarjal celo življenje samo z odvisniki, farmacija diktira tempo, politika doloca pogoje....pametnemu dovolj
ojoj |  28 .03. 2021 ob  12: 01
12
@Fritla, čaki malo, ti lahko komentiraš okuzbe v bosni in genetiko švedov ter omenjaš virus. Potča pa naslavjaš z viro-infekto-epidemio-log? Si nevoščljiv, nimaš družine al zaradi tega, ker ne moreš na hamburger kot to lahko on? On v videu omenja stroko ti stroka nisi, vsaj po komentarjih sodeč nisi. Lp
Fritla |  28 .03. 2021 ob  11: 28
Ojla, spet se oglaša viro-infekto-epidemio-log Potrč.
Tudi v Bosni so ubrali podobno pot kot Švedi.
Ni mi jasno zakaj se zdaj v Bosni soočajo s katastrofalnimi posledicami okužbe.
Verjetno imajo Šveti genetsko prirojeno zaščito pred tem virusom.
Toda Potrč je balkanskega porekla in jih bo kontaminiral.
Cazzimperio  |  28 .03. 2021 ob  10: 28
Migrant Marco, Marco se boš zredil kot pujs če boš jedel švedski Burger.
Pa te bo lili zamenjala za drugega.................. Migranta