MED STROGIM ZAPRTJEM LUKSUZNE VEČERJE ZA ELITO: "Kaviar, šampanjec, vrhunski meniji in nobene maske" (VIDEO)

Svet

Francoska policija je začela preiskavo o domnevnem prirejanju tajnih luksuznih zabav in večerij v prestižnih restavracijah v Parizu. Francoski notranji minister Gérald Darmanin je dejal, da bi bila takšna srečanja popolnoma nesprejemljiva. Država je že tretjič zaprta in veljajo strogi omejitveni ukrepi s katerimi želijo zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa. Zasebni televizijski kanal M6 je na Twitterju objavil videoposnetek z naslovom "Kaviar, šampanjec, vrhunski meniji in nobene maske."

Videoposnetek prikazuje restavracijo, v kateri so gostom rekli, da lahko ne nosijo mask. Do tajnega prizorišča, s spuščenimi okenskimi roletami, so gostje dostopali prek stanovanjskega bloka. V videu se sliši natakarja, ki novinarju, ki se predstavlja kot gost, reče, da "ljudje, ki pridejo sem, ne nosijo mask; ko enkrat vstopiš sem, covida ni več". Meni lahko stane tudi 490 evrov na osebo.

Videoposnetek prikazuje tudi poljubljanje, kar seveda pomeni dodatno kršitev covidnih ukrepov. Sliši se ženski glas, ki pravi: "Ta teden sem jedla v dveh ali treh restavracijah - tako imenovanih tajnih restavracijah - z nekaterimi ministri". Posnetek se je na družbenih omrežjih hitro in masovno razširil ter na Twitterju sprožil hashtag #OnVeutLesNoms, kar pomeni "želimo imena".

V videoposnetku so izpostavljene kazni za prekrške v Franciji, ki vključujejo eno leto zapora in 15.000 evrov globe za ogrožanje ljudi, 135 evrov kazni na osebo za kršitev policijske ure in še 135 evrov za nenošenje maske. "Če se izkaže, da je video resničen, je treba te ljudi preganjati in obsoditi zaradi organiziranja takšnih zabav," je dejal minister Darmanin. "Jasno je, da so pravila enaka za vse. Nimamo dveh vrst državljanov: Tistih, ki imajo pravico do zabave, in tistih, ki teh pravic nimajo," je dodal Darmanin.

Tudi francoski gospodarski minister Bruno Le Maire je izrazil zaskrbljenost zaradi videoposnetka in povedal, da "vsi ministri, brez izjeme, spoštujejo pravila in nihče med njimi ne misli, da imajo kakšno posebno dovoljenje za obid ukrepov".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija