MED POSREDOVANJEM POLICISTOV UMRL MLAJŠI MOŠKI: Na policiji uvedena notranja preiskava

Kronika

Pri posredovanju zaradi razgrajanja mlajšega moškega sta ponoči policista na območju policijske postaje Ravne na Koroškem tudi s pomočjo prisilnih sredstev moškega obvladala. Kasneje je izgubil zavest in kljub oživljanju umrl. V zvezi z dogodkom so napovedali imenovanje komisije za oceno zakonitosti in strokovnosti uporabljenih prisilnih sredstev.

Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, so o dogodku obvestili državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo, prav tako so z zadevo seznanili tudi specializirano državno tožilstvo.

Navedli so tudi, da bo v. d. generalnega direktorja policije na podlagi zakona o nalogah in pooblastilih policije imenoval komisijo za oceno zakonitosti in strokovnosti uporabljenih prisilnih sredstev.

Po pojasnilih na PU Celje so policisti obvestilo občana, da v stanovanju stanovanjskega bloka na območju policijske postaje Ravne na Koroškem razbija in razgraja mlajši moški, ki naj bi bil pod vplivom neznanih substanc, prejeli danes okoli 3.30 zjutraj. Ko sta policista prišla na kraj, je v stanovanju dejansko razgrajal mlajši moški.

"Policista sta na kraj poklicala reševalce, moškega pa obvladala in mu nadela sredstva za vklepanje in vezanje. Moški se je za krajši čas pomiril, nato pa začel znova razgrajati, nakar je nekaj minut po prihodu reševalcev izgubil zavest. Kljub takojšnjem oživljanju policistov in reševalcev je na kraju umrl," so zapisali na PU Celje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija