MED BEGOM PRED POLICIJO ODVRGLA SKUTER IN PO PARENZANI NADALJEVALA PEŠ: 20-letni voznik si je prislužil 'mastno' kazen

Kronika

Danes ponoči, ob 1.22, so policisti v Bertokih ustavljali skuter, na katerem sta se vozili dve osebi, a voznik na znake policistov ni ustavil. Skuter sta fanta odvrgla med trtami na Parenzani, med Bertoki in Dekani, in pobegnila peš, vendar so ju policisti dohiteli in prijeli. Ugotovili so, da je skuter vozil 20-letnik, poleg njega pa je bil 18-letnik. Vozilo so policisti zaradi suma predelave zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Vozniku in sopotniku so na kraju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, ker nista upoštevala ukaza policistov, da se ustavita, poleg tega vozniku sledi obdolžilni predlog za več kršitev – globa skupaj znaša 2240 evrov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične. 

To pa ni bil edini primer zasega vozila, ki so ga v zadnjih 24 urah opravili policisti PU Koper. Sinoči so policisti v Pradah ustavili voznika skuterja Piaggio ZIP 25. Zaradi suma, da je vozilo predelano, so ga zasegli in odredili tehnični pregled. Ob 20.30 pa so v Luciji zasegli osebni avto 41-letnemu Izolanu, ker je vozil v času trajanja ukrepa prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

41-letnik vozil pod vplivom drog? 

Popoldan so policisti v Luciji ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,00 mg/l, zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, je bil odrejen še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. Hitri test je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, vozniku odrejeno pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu (MP) Starod so policisti vozniku tovornega vozila, 35-letnemu državljanu Hrvaške, zasegli ponarejeno CMR - listino o tovoru. Sledi mu kazenska ovadba.

Vlomili v poslovni objekt, klet, gradbeni kontejner in kombi

Včeraj je nekdo na Vanganelski cesti v Kopru vlomil v poslovni objekt in ukradel gotovino. Prav tako v Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel električni skiro znamke Blaupunkt in puhalnik za listje znamke Makita. Skupna škoda je približno 600 evrov.

V Hrpeljah je nekdo vlomil v gradbeni kontejner in ukradel več kosov električnega orodja, vrednega približno 2000 evrov. V Izoli pa je nekdo na parkirišču vlomil v kombi, iz katerega je ukradel orodje, vredno 300 evrov.

Požar pri Divači

Ob 0.39 so bili koprski policisti obveščeni, da gredo gasilci na gozdni požar pri Divači. Ugotovljeno je bilo, da je v celoti pogorel starejši kombi, že odjavljen iz prometa. Vzrok požara ni znan, ogled bo opravljen danes.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali 15 ilegalnih migrantov: na območju Policijske postaje (PP) Kozina deset državljanov Afganistana in štiri državljane Tadžikistana, na območju PP Ilirska Bistrica pa enega državljana Sirije.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 105 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in pet vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  11 .10. 2020 ob  17: 00
Če bi vsem takim dal po 10 udarcev z bičem po hrbtu, bi v roku par mesecev spravili ta drobni kriminal na 1% verjetno.