MAFIJEC KOT ZA ŠALO POJEDEL PAZNIKOV MEZINEC: Nad ostalimi se je znesel z metlo

Kronika

Sicilijanski mafijec, ki v zaporu prestaja dosmrtno kazen, je med prerivanjem pazniku odgriznil prst in ga pogoltnil, poročajo italijanski mediji. Zapornik je nato napadel še šest ostalih paznikov, ki so skupaj z nesrečnikom prišli pregledat njegovo celico. Incident se je zgodil junija, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Giuseppe Fanara

Gre za 60-letnega Giuseppeja Fanaro, ki preživlja dosmrtno zaporno kazen v rimskem zaporu Rebibbia in je član sicilske mafijske družine Cosa Nostra. V skladu s posebnim zakonom za mafijske šefe je popolnoma izoliran, da ne bi svoje mafijske skupine vodil iz zapora.

Ko so pazniki prišli v njegovo celico, je takoj enega napadel in mu odgriznil mezinec na desni roki. Ker ga kasneje niso našli, domnevajo, da ga je Fanara pogoltnil.

A zapornik se ni zadovoljil zgolj s poškodovanjem enega paznika - napadel je še ostalih šest. Pri tem je pograbil metlo in jo skušal uporabiti kot orožje. Zraven pa naj bi tudi kričal, da jih bo vse pobil, je poročal italijanski časnik Il Messagero.

Po tem incidentu so Fanaro premestili v strogo varovani zapor Sassari na Sardiniji. Čaka ga novo sojenje in najverjetneje nova kazen zaradi napada in upiranja aretaciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija