LAVROV OPOZARJA: "Obstaja resnična nevarnost tretje svetovne vojne"

Svet

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je sinoči dejal, da bodo nadaljevali mirovna pogajanja z Ukrajino, hkrati pa opozoril, da obstaja "resnična" nevarnost tretje svetovne vojne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V pogovoru za ruske tiskovne agencije je Lavrov kritiziral pristop Kijeva k pogovorom in dodal: "Dobra volja ima svoje meje. Če pa ni vzajemna, to ne pomaga pogajalskemu procesu."

Z ukrajinsko oblastjo se po njegovih besedah še pogajajo, a je ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega obtožil, da se pri pogajanjih pretvarja.

Glede vojne v Ukrajini je sicer izrazil prepričanje, da se bo na koncu "vse končalo s podpisom sporazuma".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  27 .04. 2022 ob  14: 54
-2
Bravo Putin. Ne se dat! Putin je zadnja ovira novemu svetovnemu redu in velikemu resetu. Vi cepci pa ne vidite centimeter dlje od vasih nosov. Bebci a la stiv rivs. Kteten!
Justinopolis |  26 .04. 2022 ob  10: 13
Ruska vojska ni tako superiorna kot se sama hvali. Njeno konvencionalno orožje je zastarelo, modernega in tehnološko bolj izpopolnjenega orožja ima pa "zahod" neprimerno več in tudi organizacijsko in strateško je na višjem nivoju. Lavrov bi se moral malo brzdati tudi zato, ker je Putin psihopat tako kot Hitler. V primeru "tretje svetovne vojne" bi Putin končal kot Hitler in Rusija bi bila uničena. Vsi zločinski diktatorji so do sedaj končali enako.
Stiv Rivs |  26 .04. 2022 ob  09: 26
Ruski nacisti grozijo s tretjo svetovno vojno.
Ja, res je, Putin je človek, ki bo oz. je sprožil tretjo svetovno vojno, ki pa se bo končala enako kot prejšnja.
Končala se bo z njegovim sežganim truplom v nekem kanalu.
Vmes pa stotine milijonov nedolžnih žrtev.